Kanal34’ ün en gözde programlarından biri olan yapımcılığını ve sunuculuğunu 10 yıldır, Friedreich’s Ataxia hastası olduğundan bu yana yürüme engelli olan, sair yazar Aysel Oturak ve sanatçı Deniz Keser’in birlikte yaptıkları sağlık, sanat ve kültür ağırlıklı Tv. Programı 4. ü bölümünde yine en sevilen yerel program olarak birçok kişiden övgüler aldı.
Galatasaray’ın eski başkanı ve işadamı Turgay Kıran’ın ve Türk sanat müziği sanatçısı Halide Göksoy’un, katılımlarıyla unutulmaz bir program yapıldı.
Programda: hem yapımcı, hem sunucu hemde her hafta durumundan dolayı konuk görevini üstlenen Aysel, durumdan şikâyetçi değilim Kanal34 de çıktığım yol bana daha güzel fikirler verdi ve sonuçta 160 yıllık bir hastalığı Dünya da bir ilkle ben temsil ediyorum. Bunun daha büyük kitlelere izleyicilere ulaşması için. En büyük hayalinin iyileşmek ve bu arada da ulusal veya uydu kanalında bu kadar değerli bir programı yapmak istediğini belirtti.
Beni üzen kimin ne zaman başına geleceği belli olmayan bir hastalığı duyurma, farkındalık yaratmaya çalışıyorum. Bu arada bunları yapabilmem için tabii ki, benimde desteğe ihtiyacım var. Hayatta, hele günümüzde kim bir şeyi bedava, kendisini kendisi yapıyor, ben sesimizi ne yapsam duyuramadığım için buna kalkıştım! Diyerek
Tekrar devletimize, sağlık bakanlığımıza ve bütün dünya sağlık örgütlerine seslendi. Tv. Programının sayesinde birçok kişinin hastalığı ilk kez duyduğuna canlı yayında kendilerinden de şahidiz, birçok kanallarda sağlık programları var ama biz üstün körü bir programla değil bütün kanayan yaralara değinmek için bu yola çıktık. Burada bizzat yaşayan hasta ve engelli ben oluşumu diğer insanların veya hastaların kendini daha rahat hissederek ifade edebilmeleri içindir. İşte bunun için daha önce kimse yapmadığından Dünyada bir ilk ama yine de tek bırakılıyorum…
Aysel Oturak; ben bir engelli olarak başta engelliler gününü kutlanmasına karşıyım. Çünkü engellilik kutlanılacak bir şey değil, tabiî ki etkinlikler düzenlesin isteyenler ama bu etkinlikler 365 günde sadece 3 Aralık’ı bile reklam malzemelerine çevirmeden, başarılı engelliyi öne çıkararak diğerini de teşvik edici bir şeyler yapılsın. Örneğin, “hasta veya engellilerin hayatlarını kolaylaştıranlar yaşam, çevre, ulaşım ve erişim gibi vb. ön plana çıkarılabilir. Ömrü boyunca birkere bile sandalyeye oturup benim ne yaşadığımı anlamayan, bilmeyen biri benim yerime söz söylememedir çünkü ben yaşıyorum, beni benden başka kim anlayabilir”, dedi.
Futbol camiasının sevilen ismi ve işadamı Turgay Kıran, Sağlık Bakanlığımızdan, Devletimizden ve bütün Dünya Sağlık örgütlerinden Aysel’in sesini duyup gereken desteği sağlamalarını, rica ediyorum.
Şu an için tam bir iyileşme sağlanamazsa bile kesin tedavi çıkacağı söylenen bir kaç yıla kadar onun için en faydalı olan ama bazı ülkelerde yapılan destek tedavilerinden faydalanmak istiyor.
Bu sesinin duyulması için, bütün basınımızın bütün futbol camiamızın ve bütün kuruluşlarının desteğine ihtiyaçları var, dedi.