DOLAR 32,5983 0.37%
EURO 34,7310 -0.05%
ALTIN 2.496,390,51
BITCOIN 20234881.84643%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Mustafa Ali Yurdupak diplomasiden edebiyata uzanan tutkusunu kaleme alıyor

Mustafa Ali Yurdupak diplomasiden edebiyata uzanan tutkusunu kaleme alıyor

ABONE OL
27 Ekim 2022 00:11
Mustafa Ali Yurdupak diplomasiden edebiyata uzanan tutkusunu kaleme alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk eğitim yıllarını doğup büyüdüğü Samsun’da geçiren Mustafa Ali Yurdupak, Boğaziçi Üniversitesi’nde aldığı İşletme eğitiminin ardından kariyerine kamu bürokrasisinde başlama kararı alıyor. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı gibi kurumlarda çeşitli görevler üstlenen Mustafa Ali Yurdupak, yüksek lisansını Harvard Üniversitesi’nde tamamlıyor ve bir dönem New York’ta Ticaret Ataşesi olarak diplomatik görev de alıyor. Yurdupak’ın kariyer yolculuğu devam ediyor olsa da bu edebiyat ile olan bağını her geçen gün güçlendirmesine engel olmuyor.

Üniversite yıllarında öğrenci dergilerinde öyküleri yayımlanmaya başlayan Mustafa Ali Yurdupak, edebiyata olan ilgisini beş yıl önce aldığı eğitimlerle pekiştiriyor. Temel ve yaratıcı yazarlık alanlarında kurslara katılan yazar Yurdupak, bu edebiyat tutkusunu 2021 yılında yayımladığı “Gündönümü Harekâtı” kitabıyla okurlarıyla paylaşıyor.

Mustafa Ali Yurdupak’tan muhteşem bir casusluk hikayesi

1940’ların Almanya’sından İstanbul’a uzanan bir casusluk hikâyesine yer verdiği ilk kitabının ardından yazınsal üretimlerine devam eden Mustafa Ali Yurdupak, istihbarat dünyasının da içinden geldiği kamu bürokrasisinin hantal olduğu kadar kaygan doğasından nasibini aldığı bilinciyle gerçekçi bir hikâyeyi satırlarına yansıtırken, farklı bir edebî anlayışa da yer veriyor. Teknik eğitimlerin ardından kaleme aldığı kitabıyla edebiyatseverlerin dikkatini çeken Mustafa Ali Yurdupak tarih, siyaset ve edebiyat gibi disiplinleri buluşturduğu kalemiyle okurlarının karşısına çıkıyor.

2020 yılından beri Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’nda çalışmalarını sürdüren Yurdupak, edebiyata yeni bir nefes olan sürükleyici kurgusu ve kelime seçimleriyle dikkat çekiyor. Bilgi birikiminin yanı sıra yaptığı araştırmalarla kalemini güçlendiren Mustafa Ali Yurdupak, yazılarında mekân tasvirlerine de önem verirken, kendi yolunu çizen değerli bir kalem olarak üretmeye devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.