DOLAR 32,5921 0.34%
EURO 34,6922 -0.17%
ALTIN 2.526,701,72
BITCOIN 1961119-2.00632%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Elif Şakar’ın “Herkes Çıplak” eleştirel tavrı ile son sözü okuyucuya bırakıyor

Elif Şakar’ın “Herkes Çıplak” eleştirel tavrı ile son sözü okuyucuya bırakıyor

ABONE OL
27 Aralık 2021 14:32
Elif Şakar’ın “Herkes Çıplak” eleştirel tavrı ile son sözü okuyucuya bırakıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ataerkil bir aile yapısında, mesleği ve evliliği dahil hep kendinden istenenleri bir görev gibi yerine getirmiş olan Nazlı’nın var olma mücadelesini ele alan “Herkes Çıplak” İnkilâp Kitabevi etiketiyle yayımlandı. Elif Şakar’ın kaleme aldığı ilk kitap olan “Herkes Çıplak”, etkileyici kurgusu sayesinde kitap severlerin heyecanla okuduğu bir roman oldu. Beklenmedik sonu ile hafızalarda kendine özel bir yer edinen kitap, Nazlı’nın çığlığı aracılığıyla birçok kadına ses olacak anlatısıyla okuyucudan tam not aldı.

“Onca kelimenin arasında en önemli olan mutlak mutluluk”

Yazdığı yetmiş bin kelimenin içinde kendini defalarca kaybedip defalarca yeniden bulan Elif Şakar, bu yolculuğa bir kere çıktığında kendinden kaçsa da satırlara yansıyan aksini buldu. Her kelimesi yeni serüvenler vaat eden hikayelerin arasında gezinip duran Şakar, kendini hiç bitmeyecek bir yolculuğa çıkmış gibi hissediyor.

Yaşam boyu taktığımız takmaya mecbur bırakıldığımız maskeleri, toplumun dayatmasıyla içine sıkışıp kaldığımız kimlikleri, masaya vurulamayan yumrukları, iç içe geçmiş yok oluşları, var oluşları farklı karakterlerin domino taşları gibi üst üste devrilen tekinsiz hikayeleriyle yansıtmak isteyen yazar, “Mutlak mutluluk mümkün müdür?” sorusunun cevabını okuyucuya bırakıyor. Yüzlerce sayfada binlerce kelimenin içinden süzülen hikâyede Şakar’a göre en önemli mesele de bu.

Elif Şakar Kimdir?

Elif Şakar İstanbul’da doğdu. Saint Michel Fransız Lisesi’ni, İstanbul Ekonometri Bölümü’nü bitirdi. Arkadaşlarıyla birlikte Türkiye’nin ilk özel radyosu olan Genç Radyo’yu kurdu. Daha sonra tüm Türkiye’ye yayın yapan Show Radyo’ya geçerek sabah saatlerinde prime time’da Elif’in Çakar Saati programını yaptı. Çalar Saat programı sürerken, aynı zamanda yine Show TV’de Gökkuşağı adında bir kültür sanat programı, Cine5’te de caz programı hazırladı ve sundu. Sihirli Değnekler’e bağlı olarak da reklam dublajları yaptı.

Cam sanatına duyduğu merakı arkasına alarak kız kardeşi ile birlikte “Sırça” cam markasını yarattı. Marka sektörde günden güne büyürken Originel dergisine öyküler yazdı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.