La Venganza de las Juanas “Beş Kat intikam” dizisini inceliyoruz

La Venganza de las Juanas “Beş Kat intikam” dizisini inceliyoruz

Geçtiğimiz günlerde Netflix tarafından yayınlanan Meksika yapımı La Venganza de las Juanas “Beş Kat intikam” dizisini sizler için inceledik.

Dizinin yönetmenliğini Pepe Castro ile Rodrigo Ugalde De Haene yaparken 18 bölümlük dizisinin senaryosunu Jimena Romero yazmış. La Venganza de las Juanas “Beş Kat intikam” adlı dizide başlıca rolleri Juanita Arias, Sofia Enberg, Oka Ginder, Renata Notni Zuria Vega üstlenmişler.

Oldum olası Meksika dizilerinin konuları ilgimi çekse de oyunculuklar yüzünden benden tam not almamıştır. Ama bu kez konu birçok diziden farklı olsa da dizinin başlangıcı bana çok saçma geldi.

Popolarında aynı doğum lekesini taşıyan 3 kadın aynı yerde tesadüfen karşılaşırlar. Birisinin poposundaki doğum lekesini fark eden bir kadın bu lekenin tesadüf olmayacağını düşünür ve orada bu doğum lekesini gördüğü kıza gösterir. Bunlar birbirlerine popolarındaki doğum lekelerini gösterirken bunları gören bir başka kızda aynı lekenin kendisinden olduğunu söylemesi üzerine ilk etapta üç kardeş olmak üzere geçmişlerinin peşine düşer.

Kısa bir süre sonra yine ilginç bir tesadüf sonucu aralarına 2 genç kadın daha eklenir ve bu 5 genç kadın babalarının kim olduğunu araştırmaya karar verir. Ama işin ilginç yanı bu 5 genç kadının da adları Juana’dır.

Bu genç kadınlardan birisinin annesi daha önce ölmüş, bir diğerinin annesi ile ilişkileri neredeyse sıfır vaziyette iken diğer genç kadının annesi ise hastanede neredeyse bilinci kapalı bir şekilde yaşıyordur. Genç kadınlardan birisi gazetecidir ve kendi kaynaklarını kullanarak babasını bulmaya çalışırken, bir diğer genç kadın rahibe adayı, bir diğeri stipriz kulübünde dansçı, birisi medyum ve aralarına en son katılan genç kadın ise şarkıcıdır.

Babalarının kim olduğunu araştırırken ilginç olaylarla da karşılaşan 5 genç kadından stipritz kulübünde çalışan annesinden bir şekilde babasının aslında teyzesinin eşinin olduğunu öğrenir ve babasına şantaj yapar.

Evet genç kadınlardan birisi diğer kardeşlerinden babalarını bulduğunu saklar ama bu başına büyük bir dert açmasına yol açar. Çünkü babası Adalet Bakanlığı’na soyunan bir siyasetçidir ve seçim arifesinde adının bu tip bir skandala karışması bakanlık şansını sıfıra indirecektir. Adalet Bakanı olmak uğruna kızının ipini çekmek isteyen baba yanında çalışan birisine kızını öldürmesi talimatı verir ama başarısız bu girişim sonrasında striptizci kadın diğer kardeşlerine babalarının kimliğini söyler ve babalarının peşine düşerler.

Bir anda işler sarpa sarınca kızların dedesi devreye girer ve kendi oğlunu bayıltarak intihar etti süsü verince ortalık birden daha da fazla karışır. Ve bir anda güçlü bir politikacının yalanlarla örttüğü trajik olaylar başlar.

Tabi şimdi spoiler vermek gibi olacak belki ama dizide gazeteci olan genç kadınla, babasının meşru oğlu daha olayları bilmeden birbirlerine aşık olmuş hatta cinselliği yaşamanın köşesinden dönmüşlerdir.

Tabi Netflix dizilerinin olmazsa olmazlarından biri olan eşcinsellik, lezbiyenlik kavramlarına ensest ilişki kavramı da eklenmiş bu dizide. Gerçeği tam bilmeden kendilerini kardeş olarak bilmelerine rağmen gazeteci kadın ve babanın meşru oğlu cinselliği bir güzel yaşarlar.

Evet gerisini daha fazla anlatmayayım. Dizi oyunculuk konusunda vasatı açmıyor. Konu işleyiş olarak bana göre güzel. Zira olayın içinde kadın ticaretine bulaşmış politikacıların ipliklerinin pazara çıkması var. Ayrıca dizide çok hafif erotik sahnelerin olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

Aslında La Venganza de las Juanas “Beş Kat intikam” dizisi boş vakti olanlar için bana göre çerezlik bir dizi.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın