DOLAR 32,3312 0.24%
EURO 35,0809 -0.14%
ALTIN 2.300,171,01
BITCOIN 22896801.31377%
İstanbul
19°

AÇIK

16:45

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TRT ortak yapımı “Kutsal Ruh”  İsviçre’den ödülle döndü

TRT ortak yapımı “Kutsal Ruh” İsviçre’den ödülle döndü

ABONE OL
15 Ağustos 2021 14:51
TRT ortak yapımı “Kutsal Ruh”  İsviçre’den ödülle döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en prestijli ve en önemli festivallerinden 74. Locarno Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan “Kutsal Ruh” eleştirmenlerden ve film endüstrisinden tam not aldı. İsviçre’nin Locarno şehrinde 4-14 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen festivalde “Özel Mansiyon” ödülü alan film, kendine has sinema dili ve evreni ile jürinin dikkatini çekti.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

 

Türkiye’den ortak yapımcılığını Enes Erbay’ın üstlendiği İspanya ve Fransa ortak yapımı olan “Kutsal Ruh”, İspanya Film Fonu, Valensiya Kültür Enstitüsü, CNC, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eurimages, TRT, RTVE, À Punt Mèdia ve Movistar+ tarafından destekleniyor.

 

Bol ödüllü yönetmenin ilk uzun metraj filmi

1980 doğumlu İspanyol yönetmen Chema García Ibarra’nın daha önce çektiği kısa ve orta metrajlı filmler; Cannes Film Festivali “Yönetmenlerin 15 Günü Bölümü”, Sundance Film Festivali, Berlin Film Festivali ve Rotterdam Film Festivali’nde gösterildi ve 200’den fazla ödül kazandı. İspanya’nın Elche şehrinde çekilen yönetmenin son filmi “Kutsal Ruh”un çekimlerine, profesyonel oyuncu olmayan yerel halk da katıldı. Filmin önemli bir diğer özelliği ise 16mm ve 35mm filme çekilmiş olması.

 

Filmin konusu

Julio’nun ölümü, başkanlığını yaptığı Ovni-Levante isimli ufoloji derneği için çok kötü bir haberdir. Bu haber özellikle, dernek üyelerinden Jose Manuel’i derinden etkiler. Çünkü Julio ve kendisinin insanlığın kaderini değiştirecek gizli bir projeleri vardır. Artık tek başına hareket etmek zorundadır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.