The Beekeeper film incelemesi

The Beekeeper film incelemesi

2024 yılının beklenen aksiyon filmlerinden birisi olan “The Beekeeper – Arıcı: Ölüm Kovanı” filmi vizyona girdi. Aksiyon filmi meraklılarının yoğun olduğu ülkemizde “The Beekeeper”  bekledikleri bir olduğunu belirtmek istiyorum.

Ancak film, Jason Statham’ın karizması ve aksiyon yönü dışında orta sınıf bir Hollywood yapımından öteye geçemiyor gibi görünüyor. Filmi izlerken bende uyandırdığı ilk his maalesef bu oldu.

Filmin en büyük eksikliklerinden biri, Jason Statham için oldukça basit ve sıradan bir rolün yazılmış olması. Oyunculuğu ve karizması sayesinde belirli ölçüde denge sağlanmış olsa da, karakteri gerçekten ön plana çıkaran ve öne çıkan bir yapıya sahip değil.

Özellikle bir binada 30’dan fazla silahlı ve hazırlıklı FBI ajanının, hatta silah kullanmayan bir adamı bile etkisiz hale getirememesi gibi sahneler, filmi gerçekçilikten uzaklaştırıyor ve izleyiciyi düşündürüyor. Bu tür aksiyon filmlerinin giderek birbirine benzemesi ve kalitesizleşmesi ise endişe verici bir durum. Hoş bunları artık ülkemizde yayınlanan dizilerde de sıkça görmeye başladık.

Filmin asıl hikayesi aslında bir dolandırıcılık olayı ama neredeyse bu konuya sadece bir kere vakıf oluyoruz. Neredeyse tüm karakterlerin sığ ve boş olduğu da söylemeden edemeyeceğim.  Kötü adamların özellikle sıradan olduğu ve güçlü, karizmatik bir kötü adamın olmamasının filmi daha az eğlenceli kıldığı dile getiriliyor.

Sonuç olarak, film Jason Statham’ın karizması nedeniyle izlenebilir olsa da, dolu dolu ve doyurucu bir film beklentisi içinde olanlar için yanıltıcı olabilir.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın