Serpil Güntay okurlarıyla buluştu

Serpil Güntay okurlarıyla buluştu

“O Şeytan Benim” ve “Kırlangıç Döngüsü” kitaplarının yazarı Serpil Güntay 40. Uluslararası TÜYAP İstanbul Kitap Fuarında okurlarıyla buluştu.

“Kitap fuarı kapsamında Serpil Güntay “Kırlangıç Döngüsü” isimli kitabını standını ziyaret eden okurları için imzalarken, imza gününe 7’den 70’e okurları büyük ilgi gösterdi.

Yazar, kurgu roman olan yeni kitabı Kırlangıç Döngüsüyle “Bir Olmak” mesajı veriyor. Baba-Kız olan İsmail ve Büşra’nın hapishanede ve mağaralarda geçen hikayesi. İyileşmenin bireyden topluma olacağı tezi üzerinden kurgulanan romanda, her ne kadar birey bir toplumun içine doğsa da, yaşadığı coğrafya kaderi gibi görünse de, farkındalığı geliştiğinde kolektif bakış açısından ayrılabilir. Toplu yaşam aynı görüş ve düşünüşe sahip olmayı gerektirmez. Elbette toplum kuralları, maneviyat, ahlaki değerler, gelenekler, toplumsal dayanışma yardımlaşma son derece kıymetli. Fakat bunlar toplumun bütününe fayda sağlamalı ve dini inançlar kolektif yaşam bilincinin dışında tutulmalı. “Birlik” amacıyla gönderildiğine inanılan vahiyler insanları birbirinden ayırmamalı. Bölünerek değil birleşerek çoğalmalıyız. Amentü hepimizin duası, içselleştirilmesi gereken “mümin olmak”. Mümin insan zaten toplumun köklenmiş kurallarına aykırı davranmaz, birlik içinde olması gerektiğini bilir, diyor Kırlangıç Döngüsü içeriğinde.

Roman boyunca olan mağara ve hapishane alegorisiyle, kalbin insanın sığınağı, en güvenli alanı olduğu ve zihnin karanlığında hapsolmuş ruhu anlatılıyor.

Kadim bilgiler Anadolu Topraklarının kutsallığından söz ederken, bir Anadolulu olarak, güneşin Anadolu’dan yükselerek dünyayı aydınlatacağı görüşüyle kurgu yaptım, diyor yazar..

Bir yanıt yazın