DOLAR 32,3834 0.18%
EURO 35,0000 -0.26%
ALTIN 2.324,440,23
BITCOIN 2265534-0.82581%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Protan Ürünleri Yapıları da Cebinizi de Korur

Protan Ürünleri Yapıları da Cebinizi de Korur

ABONE OL
24 Kasım 2022 14:41
Protan Ürünleri Yapıları da Cebinizi de Korur
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çatı kaplama sırasında uygun ve kaliteli çatı izolasyon malzemeleri kullanılır. Çatı izolasyon uygulamaları, yapıların dış etkenlerden gelmesi olası farklı hasarlara açık olduğundan en savunmasız kısmı olan çatılar açısından çok önemli ve gereklidir. Çatı kaplama doğru malzemelerin kaliteli işçilikle uygulanmasıyla gerçekleştirilmelidir. Çatı izolasyon çalışmalarının kullanım alanına ve amacıyla uygun membran malzemeleri kullanılarak yapılması halinde yapı su başta olmak üzere her tür olumsuz etkenden korunur ve yapının ömrü uzatılır.

Yapıların izolasyonu konusunda en etkili sonuçların elde edilmesini sağlayacak verimliliğe sahip çatı izolasyon uygulamalarının yapılabilmesi için genellikle su geçirmez membran malzemeleri kullanılır. Uygulama alanının özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun özelliklere sahip olan membranları kullanmak çatıların her tür su tehdidine karşı korunmasını sağlar. Buna ek olarak yapılarda temel yalıtımı, dış cephe yalıtımı ve çatı yalıtımının da eksiksiz bir şekilde uygulanması çok önemlidir. Ancak bu sayede yapılarda büyük ölçüde korunma sağlanması söz konusu olabilmektedir. Yalıtım uygulamasının doğru ve etkili bir şekilde yapıldığı binalarda; terlem, yoğuşma ve korozyon gibi yapıya da insanların sağlığına da zarar vermesi olası olumsuz faktörlerin oluşması engellenebilir. Çatı izolasyon ve su izolasyon çalışmalarından en iyi sonuçların alınabilmesi su geçirmez özelliği bulunan ve membran olarak adlandırılan malzemelerin kullanılması ile mümkün olabilir.

İzolasyon Çalışmalarında Kaliteyi Protan ile Garantileyin

Çatı, her tür binanın dış hava koşullarından korunmasını sağlama noktasında tamamlayıcı ve en önemli yapı parçası olarak kabul edilir. Bunun ortaya çıkardığı önemli bir gereklilik doğru ve etkili çatı izolasyon çalışmalarının yapılması, çatıdan kaynaklanabilecek ısı kayıplarının ve çatının maruz kaldığı dış faktörlerden dolayı oluşabilecek hasarların önlenmesidir. Çünkü binalarda ortaya çıkan ısı kayıplarının çok önemli bir kısmı çatılardaki yalıtım eksikliklerine bağlı olarak ortaya çıkar. Çatı izolasyonu çalışmaları kapsamında kullanılan malzemeler; ülke, bölge, coğrafi ve iklimsel özellikler gibi farklı etkenlere göre seçildiği takdirde başarılı uygulamalar yapılması söz konusu olur. Aşırı soğuk ve aşırı sıcak şeklinde kendini gösteren sert hava değişimleri dolayısıyla binalardaki diğer yapı malzemeleri gibi çatıların da aşınması ya da yıpranması söz konusu olabilir. Bu tür sorunların önlenebilmesi amacıyla tüm binaların çatı izolasyon uygulamaları yapılmalı, bakım ya da onarım isteyen çatılarla ilgili yapılması gerekenler ihmal edilmemelidir.

Protan Turkey tarafından üst düzey kalitede ve en yüksek teknolojiler kullanılarak üretilen Protan SE membran, kavisli ya da düz olması fark etmeksizin her yere uygulanabilen ve takılabilen bir membran ürünüdür. Yumuşatılmış ve esnek özelliklere sahip olduğu bilinen Protan SE membran, her tür hava koşuluna ve iklime son derece kolay bir şekilde uyum sağlama özelliğine sahiptir. Buna bağlı olarak çatı kaplama başta olmak üzere her tür izolasyon çalışmasında kullanımı sıklıkla tercih edilmektedir.

Protan SE membran serisi polyester donatılı PVC membran ürünleri olarak sektörün ihtiyacını üst düzey kaliteyle karşılamaktadır. Protan SE membran ürünleri açıkta kalan çatı yüzeylerinde kullanılmasına ek olarak serme yöntemiyle vakumlu çatı sistemine uygulanabilen, gevşek bir şekilde döşenebilen ya da mekanik olarak sabitlenebilen membran ürünleridir. Protan SE membran ürünleri başta soğuk ve sıca çatılar olmak kaydıyla her tür alt tabakaya ve yüzeye döşenerek uygulanabileck şekilde tasarlanmıştır. Daha açık bir şekilde ifade etmek gerekirse Protan SE membran ürünlerinin; düz, eğimli çatıların ve kavisli çatıların tüm kombinasyonlarında ve şekillerinde kullanılması söz konusu olabilmektedir.

Protan SE yumuşatılmış, iplik ve polyester donatı takviyeli esnek PVC’de yapılmış bir membran ürünüdür. Aynı zamanda yüksek ve düşük sıcaklıklara karşı dayanıklı olmasını sağlayan stabilizatörlere sahiptir. Bu sayede UV ışınlarına karşı dayanıklılık ve alev geciktirici özellikleriyle ön plandadır. Protan Turkey tarafından en kaliteli ham maddeler kullanılarak ve titizlikle üretilen membran ürünlerinin tümünde standart olarak kaymaz bir yüzey yer alır. Bu durum özellikle ıslak havalarda kurulum ve düzenli bakım yapılması gereken durumlarda önemli bir güvenlik faktörü haline gelir.

Protan EX membran her türlü yüzey için uygun Protan ürünlerinden biridir. Mekanik olarak monte edilebilmelerine ek olarak vakum çatı sistemine son derece kolay bir şekilde döşenmeleri de mümkündür.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.