Pınar Çekirge “İfadem değişmesin, bozulmasın ama kırışıklıklarım azalsın…”

Pınar Çekirge “İfadem değişmesin, bozulmasın ama kırışıklıklarım azalsın…”
Şimdi düşünüyorum da, ne kadar talihli bir insanım, yıllar içinde son derece değerli sanatçılarla tanıştım.Kimileri ile dost oldum, kimileriyle sırdaş, bazıları hayatıma yön verdi…onlarla röportajlar yapmak ömür boyu taşıyacağım şeref madalyalarımı beraberinde getirdi.
İlk Filiz Akın ( ” Başrolde Filiz Akın ” 2007, 2014 ) ve ilk Ömür Göksel ( ” Cebimde Saklı Şarkılar ” 2020 ) kitaplarını kaleme alma onuruna da sahip oldum bu arada.
Çolpan İlhan, Mustafa Sağyaşar, Duygu Asena, Haldun Dormen, Haluk Bilginer, Lale Belkıs, Ali Poyrazoğlu, Prof.Dr.Doğan Cüceloğlu, Zuhal Olcay, Prof.Dr.Bahadır Bakım, Filiz Akın, Prof.Dr.Nilay Kan Büyükişliyen, Suna Selen, Ani İpekkaya….kimler ve kimler konuğum oldu son kırk sene içinde, bilseniz.Hepsinden hayata, sanata, bilime dair çok şey öğrendim.
Bu arada hemen itiraf edeyim, insanın doktoruyla söyleşi yapması çok farklı bir deneyimmiş.
Yaklaşık altı yıl önce ” Nispeten fiziğinden memnun bir olgunluk dönemi yaşamaya ” karar verdiğimde, üstelik antropoz rüzgarları da tüm şiddetiyle başımda eserken, Dr.Lida Çite’linin kapısını çalmıştım.
Hem Gülriz Sururi ne diyordu:
” Hayat ; bütün zorlukları, bütün pislikleri, bütün haşmeti, bütün güzellikleriyle yaşanmakta ve hala bizlere her köşede beklenmedik, küçük paketler sunmaya devam etmekte.Bunların bazılarını hemen açmamız gerektiğini biliyorum ve bu hayatla sonuna kadar flört etmekte kararlıyım.”
Ben de, öyle !
Sözü yine uzattım, farkındayım.Bu yaşa geldim, konudan konuya geçmekten, bir türlü kurtulamıyorum.Gevezeyim, doğru.
İşte, ilk sorum :
Yüzde karakteristik ifade ve mimikleri koruyarak daha doğal, daha zinde ve daha genç bir cilde sahip olmayı kim istemez, öyle değil mi ?
O ya da bu nedenle  “Acaba ortaya abartılı bir sonuç çıkar mı, ya mimik yapamaz hâle gelirsem” tarzı olası endişeleri olanlar için Oyuncu Botox‘unu, tüm detaylarıyla Dr.Lida Çiteli ile konuştum.
Pınar Çekirge – Öncelikle Oyuncu Botox’u nedir, desem…
Dr.Lida Çiteli – Baby Botox olarak da tanımlayabileceğim bu uygulama yüzde mevcut kırışıklıkları giderip, bebeksi bir doku elde edilmesini sağlarken, mimiklerin kaybedilmesi, ifade bozukluğu riskini tümüyle ortadan kaldırmaktadır. Özellikle sinema, tiyatro ve dizi oyuncuları tarafından tercih edilen Baby Botox, kırışıklıklarda doğal bir görünüm elde edilmesini de mümkün kılar. Ayrıca bu uygulama neticesinde ciltte çok daha taze ve parlak bir görünüm temin edilebilmektedir.
Pınar Çekirge – Baby Botox nasıl bir çözüm getiriyor?
Dr.Lida Çiteli –  Göz, alın, kaş arası dikey, yatay çizgiler, kaz ayaklarını gidererek az önce belirttiğim gibi, kişinin doğal görünüme kavuşmasına imkân tanıyan, güvenli, risksiz bir işlemdir.
Pınar Çekirge – Peki, Oyuncu Botox’u nam-ı diğer Baby Botox’unun bildiğimiz botoxtan farkı nedir?
Dr.Lida Çiteli – Baby Botox işlemi geleneksel botoxa oranla aynı güçte ancak daha düşük miktarda ilaç uygulamasının söz konusu olduğu bir işlemdir.
Pınar Çekirge – Sanırım, Baby Botox terimi ilk kez ABD’de ortaya çıkan bir terim…
Dr.Lida Çiteli – Doğru. Ünlü film yönetmeni Martin Luciano Scorsese, çalıştığı oyuncuların donuk, mimiksiz yüz ifadelerinden yakınmış.
Pınar Çekirge – İlginç, peki sonra?
Dr.Lida Çiteli – Bunun üzerine oyuncuların güzelliklerini daha uzun süre koruyabilecekleri ve aynı zamanda mimiklerinin yok olmamasını sağlayabilecek farklı bir enjeksiyon protokolü aranmaya başlanmış. Bu ihtiyaçların sonucunda da “Baby Botoks” doğmuş…
Pınar Çekirge – Arz talep ilişkisi diyelim. Peki, kimlere uygulanır? Sadece aktris, aktörler için değil, tabii.
Dr.Lida Çiteli – Baby Botox “İfadem değişmesin, bozulmasın ama kırışıklıklarım azalsın, abartılı bir işlem olmasın, mimiklerim yok olmasın,” diyen herkese rahatlıkla uygulanabilir. Az önce belirttiğim gibi, bu işlem mimikleri ve yüz ifadesini korumanın yanı sıra daha doğal ve genç bir görünüm oluşturmaktadır.
Pınar Çekirge – Her yaşın ayrı bir güzelliği vardır, sözüne kesinlikle inanıyorum. Bu söz, kim ne derse desin, elliden sonra da geçerli, bana göre. Ve asla bir avuntu değil. Yeter ki, fiziğinden memnun bir olgunluk dönemi yaşamaya karar verelim, sağlığımıza özen gösterelim, spor yapalım, beslenmemize dikkat edelim öncelikle. Sizlerin gerçekleştirdiği küçük dokunuşlar sadece yüzümüzde belirgin bir tazelenmeyi sağlamakla kalmayıp bizlerin duygu ve düşüncelerini de etkiliyor aslında. Özgüvenin artması, kişinin kendisine yönelik çok daha olumlu düşünceler geliştirmesi, görüntüsüyle ilgili algısının değişmesi gibi, tüm bunlar duygusal dünyamıza iyi geliyor ister istemez. Tam da bu noktada, bu uygulamayı tercih nedeni nedir, diye soracağım.
Dr.Lida Çiteli – Baby Botox; ilk kırışıklıklarını fark eden, yaşlanmanın erken belirtilerinden endişe duyan, kırışıklık oluşumunu önlemek isteyen tedbirli gençler ve kırışık bir yüz yerine, genç kalıp yıllara meydan okumak isteyen orta yaşlılar, hatta ileri yaşlarda olanlar tarafından tercih edilmektedir.
Pınar Çekirge – Cevabı biliyorum ama yine de merak edenler için soracağım, bu uygulamanın riski var mı?
Dr Lida Çiteli – Konusunda deneyimli bir hekim tarafından gerçekleştirildiğinde tümüyle güvenilir ve sorunsuz bir işlemdir.
Pınar Çekirge – En çok on, on beş dakika süren bir uygulama ve üç ya da on gün içinde sonuç alınıyor. Haydi, affına sığınarak biraz daha bilmişlik yapayım, günün her saatinde ve her mevsimde yapılabiliyor.
Dr.Lida Çiteli – Çok doğru. Ve kişi herhangi bir sıkıntı olmadan, uygulama sonrası, günlük hayatına devam edebiliyor.
Pınar Çekirge – Etkisi ne kadar sürüyor?
Dr.Lida Çiteli – Dört, altı ay arası, diyebilirim.
Madem her yaşın ayrı bir güzelliği var, o halde hayatı ıskalamadan yaşayalım.Yaşamaya çalışalım.Hayat yaşandığı kadar var çünkü.Tek bir anın bile tekrarı yok, biliyorsunuz.
Sağlık kontrollerimizi, sporu ihmal etmeyelim.Beslenmemize dikkat edelim.

Bir yanıt yazın