Oyuncu Ahmet Dursun Nam-ı Değer “Boomcu Onur” Aile Apartmanı Tiyatro Oyunuyla Sahnelere geri dönüyor !

Oyuncu Ahmet Dursun Nam-ı Değer “Boomcu Onur” Aile Apartmanı Tiyatro Oyunuyla Sahnelere geri dönüyor !

Bugün tiyatro sahnelerinin ve ekranların sevilen isimlerinden Ahmet Dursun namı diğer adıyla “Boomcu Onur” ile Aile Apartmanı adlı tiyatro oyunu hakkında kısa bir röportaj yaptık.

Raif Akyüz : Evet Ahmet bey uzun bir aradan sonra yeni bir tiyatro oyunu ile tiyatro sahnelerine dönüş yaptınız. Oyun hakkında çok kısa bir bilgi alabilir miyiz?

Ahmet Dursun : Oyunumuzun adı “Aile Apartmanı” Kemal Karaoğlan kaleme almış ve kendisi aynı zamanda oyunumuzun da yapımcımız. Oyunumuzu Göksel Keşen yönetiyor. Oyunumuzda Mehmet Elmas, Ergün Sözen, Ömer Güney, İlkin Çakır, Özge Tuana Civaner, Mustafa Akmermer, Yağmur Öztürk, Zeynep Çiftçioğlu, Zülal Bayrak, Esra Koçak, Alkım Çetin, Ayçelen Ulusu, Gülay Çelik, Kemal Karaoğlan, Alphan Kurtoğlu, Tolga Yalım, Göksel Keşen ve tabi ki de ben varım. Ama oyuncu kadromuzun tamamı tiyatro sahnelerinin ve ekranların tanınan ve sevilen simalarından oluşuyor.

Raif Akyüz : Peki oyun nasıl ortaya çıktı ve bu kadroyu oluştururken kıstaslarınız neydi?

Ahmet Dursun : MSM (Müjdat Gezen Sanat Merkezi) tiyatro eğitimi alan bir grup öğrencinin bir araya gelerek tiyatro eğitimlerinden sonrasında da kalıcı olarak sahneye çıkma ve yollarına sahnede devam etme arzusu ile bir oyun yazarak ortaya çıktı. Aynı sınıfta okuyan bir grup öğrenci bir araya gelerek metinde yazan kendilerine uygun rolleri aldıktan sonra aynı senaryodaki diğer karakterlerin araştırması ve role uygun kişilerin bulunması için haftalarca süren bir cast çalışmasına girdiler. Yine MSM’den kendileri gibi tiyatro eğitimi alan diğer sınıftaki arkadaşların ve TV dünyasından tanıdık simaların da katılmasıyla cast çalışması bitmiş oldu. Role uygun kişileri sadece tanıdık oldukları veya ekran siması oldukları için değil role bütünüyle uydukları için tercih ettiler.

Raif Akyüz : Peki biraz bize oyuncu kadrosundaki arkadaşlarımızı tanıtır mısınız?

Ahmet Dursun : Tabi ki hatta bundan büyük memnuniyet duyarım.

Mehmet Elmas; Daha çok seksenler dizisiyle tanıdığımız Elmas aslında uzun yıllar tiyatroya hizmet etmiştir. Oyundaki rolü apartman sahibi Şevket Beydir.

Ergun Sözen; Hababam Sınıfında boncuk karakteri ile karşımıza çıkan Yeşilçam emekçisi burada konuk oyuncu olarak karşımıza çıkmaktadır. Partneri olarak Tango dans emekçilerinden Bahar Özmert Hanım kendisine eşlik edecektir.

Ömer Güney; Çocuklar duymasından Havucun arkadaşı olarak hafızalara kazınan Güney aslında meslek hayatına başlarken tiyatrolarda epeyce bir oyun sergilemiştir. Bu oyundaki rolü masum öğrenci evinden Furkan olarak karşımıza çıkacaktır.

İlkin Çakır; TV dünyasından tanıdık bir yüz olan İlkin reklam filmleri ve sinema filmlerinden hafızalarımızda yer almaktadır. Oyunda ana karakter olarak gözümüze çarpan kapıcı Hikmet karakteri olarak karşımıza çıkar.

Özge Tuana Civaner; kapıcı Hikmet’in karısı Güzel rolüne hayat vermektedir. Kendisi MSM Bakırköy tiyatro eğitiminin dışında İstanbul Aydın Üniversitesin de sahne sanatları, yönetmenlik gibi dallarda eğitimini sürdürmektedir.

Ahmet Dursun; Kardeş payı dizisinde Sezai’nin oğlu olarak hafızalara kazınan sempatik oyuncu oyunda yine Ahmet rolü ile karşımıza çıkacak.

Mustafa Akmermer; Öğrenci evinden Mustafa olarak karşımıza çıkacak genç oyuncu MSM de tiyatro eğitiminin yanı sıra lise ve genç tiyatro gruplarında da yöneticilik yapıp oyunlar sergilemektedir.

Yağmur Öztürk; Oyunda tiyatro hocası Burcu karakterine hayat veren oyuncumuz MSM tiyatro eğitiminin yanı sıra aynı zamanda kamera önü oyunculuk, dublaj gibi eğitimlerini de sürdürmektedir.

Zeynep Çiftçioğlu; Oyunda grafiker Zeynep karakterine hayat veren genç oyuncu MSM tiyatro eğitiminin dışında oyunculuk, sunuculuk gibi eğitimlerine devam etmektedir.

Zülal Bayrak; Oyunda spor hocası Zeliha karakterine hayat veren genç oyuncu MSM de tiyatro eğitiminin yanı sıra kamera önü oyunculuğu eğitimini sürdürmektedir.

Esra Koçak; Aynı zamanda başarılı bir iş kadını olan Esra MSM de tiyatro eğitiminin yanı sıra kamera önü oyunculuk gibi eğitimlerine devam etmektedir. Oyundaki rolü sarhoş bir kocaya sahip Nazmiye karakterine hayat vermektedir.

Alkım Çetin; Yıllarca kamera önünde pek çok role hayat veren Alkım Çetin’in ilk tiyatro projesidir. Oyunda Nazmiye’nin sarhoş kocası Faik’i canlandırmaktadır.

Ayçelen Ulusu; Genç oyuncu MSM de tiyatro eğitiminden sonra sınıf arkadaşlarıyla birlikte bu oyunda yer almaktadır. Oyunculuk eğitimlerini sürdürmektedir. Oyunda Nazmiye ve Faik’in kızı Ayçelen karakterine hayat vermektedir.

Gülay Çelik; Gruptaki başarılı bir diğer iş kadını olan Gülay MSM tiyatro eğitiminin ardından sınıf arkadaşlarıyla birlikte projeye atılanlardan. Oyunda pavyon şarkıcısı Gonca karakterine hayat vermektedir.

Kemal Karaoğlan; Oyunun aynı zamanda yazarı ve yapımcısı olan Kemal Kısa film yapımcılığı, Boğaziçi üniversitesi senaryo yazarlığı eğitimi, oyunculukta sistem ve metot, MSM de tiyatro eğitimlerini almıştır. Oyunda dolandırıcı Taylan karakterine hayat vermektedir.

Alphan Kurtoğlu; Başarılı bir müzisyen olan Alphan aynı zamanda tiyatro tozlarını yutmuş bir oyuncudur. Kendisi oyunda dolandırılan bir müzisyene hayat vermektedir.

Tolga Yalım; Oyunun müziklerini de yapan Tolga yıllarca müzik piyasasında ve kamera önlerinde emek harcamaktadır. Oyunda çılgın bir müzisyeni canlandırmaktadır.

Göksel Keşen; Oyunun yönetmeni olan Keşen yıllarca tiyatro oyunlarında yönetmenlik ve kamera arkalarında kurgu montaj operatörlüğü yapmaktadır. Görsel alanda pek çok firmaya danışmanlık yapmış ve yapmaktadır. Pek çok kurumsal firmanın da görsel ve sosyal medyalarını yönetmiştir.

 

Raif Akyüz: Aile Apartmanı Tiyatro Oyunu ile ilgili hedefleriniz nelerdir?

Ahmet Dursun : Tiyatro seyircisine farklı bir tiyatro izlettirmek günümüzün kanayan yarası kira sorunsalını farklı bir gözle seyirciye aktararak hem eğlendirmek hem düşündürmek.

Raif Akyüz: O zaman diyorsunuz ki özellikle komedi tarzındaki oyunlardan hoşlanan herkes bu oyunu mutlaka izlemeli mi diye düşünüyorsunuz?

Ahmet Dursun : Yeniden Yeşilçam komedilerini arayan aynı zamanda biraz da sinema – dizi tadında farklı bir tiyatro yapımı izlemek isteyenlerin kaçırmaması gereken bir oyun.

Raif Akyüz : Bu oyun biraz da Yeşilçam’ın klasikleri arasında da yer alan Kemal Sunal’ın “Kapıcılar Kralı”  isimli filmden esinlenmiş mi diyebilir miyiz?

Ahmet Dursun : Hayır. Yeşilçam esintileri var ancak sadece bir film den esinlenerek değil genel olarak Yeşilçam aile komedilerinden ve bir dönem hayatımızda olan eski dizilerimizden esinlenerek ortaya çıkarılmış bir eser. Tek bir film veya karakterden esinlenip yazılması söz konusu değil.

Raif Akyüz / Magazinname.com

Instagram: @raifakyuzoffical

Bir yanıt yazın