Kurumsal SEO ile Marka İmajınızı Güçlendirebilirsiniz

Kurumsal SEO ile Marka İmajınızı Güçlendirebilirsiniz

Teknolojideki ve internet kullanımındaki gelişmeler sonucunda iş dünyasındaki rekabet de dijital dünyaya doğru yönelmiştir. Bunun doğal bir sonucu olarak internet pazarlaması ön plana çıkmış, pek çok şirket ürün, hizmet ve mallarını internet üzerinden hedef kitlelerine ulaşarak satmaya başlamıştır. Diğer yandan internet üzerinden gerçekleştirilen pazarlama stratejilerinin en büyük avantajı çok daha geniş kitlelere ulaşma imkanı vermesidir. Tüm bu etkenler değerlendirildiğinde SEO çalışmasının her geçen gün neden daha önemli bir hale geldiği açıkça görülebilmektedir.

Kurumsal SEO farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin hedeflerine ulaşması noktasında son derece önemli bir etkendir. Atalay Sıdar tarafından kurulan Simur Digital sektörünün lider ismi olarak kurumsal SEO alanında başarılı çalışmalar yürüterek müşterilerinin internet ortamındaki varlığının görünür hale getirilmesine katkıda bulunmaktadır.

Kurumsal web sitelerinin arama motoru kriterlerine uygunluğunun geliştirilmesi amacıyla kurumsal SEO çalışmalarından faydalanılır. Kurumsal SEO çalışmaları yalnızca web sayfalarının organik trafiğinin artırılmasında değil aynı zamanda marka bilinirliğinin ve değerinin artırılmasında da önemli bir rol üstlenir. Yapılan çalışmalar sayesinde; web sitesinin yazılım, tasarım ve kodlama aşamasında internet tarayıcısına kullanıcıların kolayca ulaşması, web sitesinin organik trafiğinin artması ve arama motorlarının kullanıcı arama sonuçlarına web sitesini hızlı bir şekilde aktarması sağlanabilir.

Web sitelerinin kurumsal SEO çalışmalarıyla optimize edilmemesi halinde arama motorları SEO analizi yapamaz. Web sitesi kullanıcıların erişimine açıldıktan ya da yayına alındıktan sonra hem kurallara hem de güncel arama trendlerine uygun olacak şekilde gerçekleştirilen SEO çalışmaları sayesinde pek çok sorun giderilebilir. Web sitelerinin SEO yapısı çözüldükten sonra kalıcılık kazanması için web sitesine işaret eden kötü niyetli bağlantılar üzerinden negatif SEO tespiti gerçekleştirilir.

SEO araştırmaları kapsamında faaliyet gösterilen sektör, rakipler ve web sitesi detaylı bir incelemeye tabi tutulur. Belirlenen standartlar doğrultusunda uygun görülen gerekli iyileştirmelerin yapılabilmesi mümkündür. Arama motoru optimizasyonu, web sitelerinin arama motoru sayfalarında sektörle ilgili anahtar kelime arama sonuçlarında üst sıralarda listelenmesi amacıyla gerçekleştirilen işlemlerin tümünü kapsar. Google bu sıralamaları belirlerken pek çok farklı kriteri değerlendirmeye almaktadır.

Kurumsal SEO Nasıl Yapılır?

Kurumsal SEO farklı alt kategorilerden oluşan kapsamlı bir süreçtir. Web sitesi trafiğini artırma ve marka prestijine katkı sağlama amacıyla uygulanan kurumsal SEO doğru, titiz ve dikkatli bir şekilde uygulanmalıdır. Profesyonel kurumsal SEO çalışmaları sonucunda web sitesi arama motoru sonuçlarında yükselebilir ve daha fazla kişiye ulaşılabilir. Kurumsal işletmeler kurumsal SEO çalışmalarıyla hizmet, ürün, araştırma ya da teknik bilgilerinin tanıtımı ve satış hacmini artırma konusunda avantajlı bir hale gelebilirler.

Kurumsal SEO çalışmalarının ilk adımı kurumsal firma hedeflerini belirleyerek rakip ve sektör analizi yapmaktır. Sektör analizi kapsamında aynı segmente hitap eden firmalara yönelik rakip analizi de yapılmalıdır.

Anahtar kelimeler belirlenirken sektörün en çok aranan kelimeleri listelenir. Arama trafiği yüksek olan anahtar kelimeler arasından web sitesiyle ve site içerikleriyle uyumlu kelimelerin kullanılmasına özen gösterilmelidir.

Site içi SEO çalışmaları kurumsal SEO sürecinin en önemli adımlarının başında gelir. Kurumsal firma web sitesi için daha önceden alınmış bir domain name olmaması durumunda SEO’ya uygun olarak bir domain name seçilmelidir. Seçilen domain name anahtar kelime içermeli, akılda kalıcı, kısa ve net olmalıdır. Domain name seçilirken bu tür kriterlere dikkat edilmesi web sitesinin tıklanma sayısını ve trafiğini olumlu yönde etkileyecektir. Özgün ve kaliteli içerikler paylaşılmalı, iç linklemeler doğru şekilde yapılması, uygun görseller seçilmeli, meta tag’ler yerleştirilmeli ve sayfa açılış hızı optimize edilmelidir.

Önemli site içi SEO kriterlerinden biri web sitesinin sade bir tasarıma sahip olmasıdır. Firma, ürün ve hizmetleri öz ve sade bir şekilde yansıtabilen ana sayfa kullanıcıların web sitesinde daha uzun süre kalmasını sağlar. Böylece kullanıcılar aradıkları bilgileri iç sayfalarda kolayca bulabilirler. Bunun sağlanabilmesi için sitenin navigasyon yapısı ve içerik kalitesi gibi unsurların arama motorlarıyla uyumluluğu optimize edilmelidir.

Web sitesinde rahatsız edici riskler kullanılmamalı ve kurumsal kimliğe uygun bir renk seçimi yapmaya özen gösterilmelidir. Web sitesi sürekli olarak güncellenmeli bu sayede arama motorlarının en çok önem verdiği kriterlerden biri olan web sitesinin aktifliği ve güncelliği koşulu sağlanmalıdır. Ayrıca kullanıcıyı harekete geçirmeye yönelik CTA – Call to Action özellikler mutlaka web sitesine eklenmelidir.

Site dışı SEO çalışmalarının en önemli aşaması ise backlink alınması ve indeksleme çalışmalarının gerçekleştirilmesidir. Backlinklerin sayısı ve kalitesi son derece önemli konular olmakla birlikte yanlış ya da aşırı backlink politikasının uygulanması halinde SEO çalışmalarının zarar görmesi riski göz önünde bulundurulmalıdır. Bu tür olumsuz durumlarla karşı karşıya kalınmaması için aşırı hızlı backlink almamaya ve backlink alımını zamana yaymaya özen gösterilmelidir. Aksi takdirde söz konusu web sitesinin aşırı spam yaptığı sinyalinin oluşmasına bağlı olarak fayda sağlanmaktansa zarar görülmesi söz konusu olacaktır.

 

Bir yanıt yazın