Futbol’un Enleri

Dünya çapında en çok tercih edilen spor türlerinden bir tanesi, Futbol olmaktadır. Spor türü olarak bakıldığı zaman en önemli sporlardan bir tanesi olan Futbol, dünya genelinde birçok sporcusu ile tanınmaktadır.

Futbol’un Enleri

Futbol, hem sağlık için hemde heyecan ve stres atmak için tercih edilen spor dallarından bir tanesi olmaktadır. Profesyonel olarak ve amatör olarak yapılabilen Futbol, son zamanlarda en çok profesyonel olarak tercih edilmesi ile bilinmektedir. Profesyonel olarak yapıldığında teknik açıdan çok iyi oyuncuların tercih edildiğini söyleyebiliriz. Bundan dolayı çok iyi bir şekilde gelişmiş olan ve eski zamanlardan beri giderek daha da çok çalışan futbolcular tercih edilmektedir. Futbol konusunda bu tarzda oyuncuların yetiştiği ve profesyonel olarak oynadığı takımlar bulunmaktadır. Her ülkenin kendine has olan liglerinde birçok takım bulunur. Bu futbol takımlarına bakıldığında çok fazla başarı elde etmiş takımlar bulunmaktadır. Birbirinden kaliteli takımların ve bir o kadar da değerli oyuncuların bulunduğu bu futbol takımları, her ligde ayrı olarak kendini göstermektedir. Bu liglere bakıldığında şampiyon olan başarılı takımlar, kendilerini Avrupa’da düzenlenen kupalarda da temsil etmektedir. Hemen hemen her ligden takımların katıldığı bu kupalara, kıyasıya rekabet hakim olmaktadır.

Futbol denildiği zaman birçok takım, birçok lig ve birçok oyuncu bulunmaktadır. Futbol denildiği zaman en çok başarıya sahip olan ve en iyi takım, en çok popüler olan lig ve dünyanın en iyi futbolcusu gibi seçenekler karşımıza çıkmaktadır. Futbol’un enlerini daha yakından inceleyebilirsiniz.

Futbol’un  En Çok Başarı Elde Etmiş Takımı Ve En İyi Takımı 

Futbol denildiği zaman akla gelen birçok takım bulunur. Bu takımlara daha detaylı bir şekilde bakıldığında, üst üste pek çok galibiyet kazanmış olan ve başarı elde etmiş olan birçok takım bulunmaktadır. Futbol denildiği zaman birçok yeni takım ve eski tarihine bakıldığında birçok başarı elde etmiş takımlar bulunmaktadır. Futbol konusunda birçok araştırma sitesi bulunsada, bu konuda en güvenilir ve en çok tercih edilen sitelerden bir tanesi Five Thirty Eight, her yıl yüzlerce kulübün arasından en başarılı futbol takımını analiz edip yayınlamaktadır. Birçok siteye nazaran en önemli araştırma yöntemlerinden bir tanesini kullanan Five Thirty Eight, Soccer Power İndex programında ki listeleme analizlerine göre en başarılı takımları gözler önüne sermektedir. Analiz olarak takımların ortalama bir takım ile maç yaptığında atması beklenen gol ile yemesi gereken gol arasında ki istatistiği hesap yapmaktadır. Bu istatistikleri yanı sıra maç sonuçları olarak, karşılaşmaları takip edilerek analiz edilmektedir. Son zamanlarda yapılan analizlere göre dünya’nın en başarılı futbol takımı, FC Bayern Münih olmaktadır.

 

FC Bayern Münih

Almanya’nın Münih kentinde kurulan ve bu zamana kadar olan hemen hemen her Avrupa Kupasına katılan Bayern Münih, elde ettiği başarılar ile birçok ülkede tanınmaktadır. 6 UEFA Şampiyonlar Ligi kupası ve 1 UEFA kupası şampiyonluğu olan Bayern Münih, bir diğer yandan da 2 adet UEFA Süper Kupası şampiyonluğu yaşamıştır. En önemli başarılarını yaşayan bu takım, bu kupaların haricinde 32 adet Almanya Ligi kupası kazanarak kendini en üst sıralara yazdırmıştır. Bayern Münih tarihine bakıldığında, aslında daha öncesinde birçok kupa kazanmıştır. Fakat yeni nesil olarak kurulan bu takımda, birçok yeni kupa ve yeni tecrübeli oyuncular bulunmaktadır. Sadece futbol konusunda değil basketbol, hentbol, jimnastik, satranç gibi bu tarz sporlarda da kendini gösteren Bayern Münih, birçok tarihi yapısı ile karşımıza çıkmaktadır. Alman ligi olan Bundesliga Liginin son şampiyonu olan Bayern Münih, Almanya’nın en büyük takımları arasında yer almaktadır.

Almanya’nın en başarılı takımı olan hatta ve hatta son istatistiklere göre, dünyanın en başarılı takımlarından olan FC Bayern Münih, son şampiyon olması ile birlikte birçok alanda kendini kanıtlamıştır. Taraftarları olarak çok ateşli bir taraftar grubu bulunan Bayern Münih, efsanevi stadyumu ile birlikte bütün maçlarda dolu tribün ile oynamaktadır. 75 bin kişilik bir stadyum olan Allianz Arena, son zamanların en önemli stadyumlarından bir tanesi olmaktadır. En önemli ve çekişmeli maçlarda bütün taraftarların maça akın etmesi ile birlikte şehirde bir kalabalık hakim olmuştur. Almanya’da bulunan bahis şirketlerinin bu maçları sıkı bir şekilde takip etmesi, taraftarlardan dolayı olmaktadır.

Dünyanın en çok başarı elde etmiş takımlarından bir tanesi olan Bayern Münih’i tanımış oldunuz. Dünyanın enleri olarak bakıldığında, Futbol’un en çok başarı elde etmiş takımı ve en iyi takımı olmaktadır. Futbol’un enleri listesinde en çok merak edilen bir diğer konu ise, futbol’un en popüler ligi olmaktadır.

 

Futbol’un En Popüler Ligi

Futbol denildiği zaman en çok merak edilen konulardan bir tanesi de, Lig konusu olmaktadır. Ligler arasında birçok kıyasıya lig bulunsa da, Futbol’un en önemli ligleri arasında bakıldığı zaman birçok ülkenin ligi bulunmaktadır. Fakat en çok başarı elde etmiş takım yada en çok tercih edilen takımlara bakıldığı zaman karşımıza Futbol’un en popüler ligi çıkmaktadır. Dünya’da yapılan birçok istatistiğe göre en popüler futbol ligi, İngiltere’de bulunan Premier Lig olmaktadır.

Premier Lig

Dünya’nın en popüler futbol liglerinden olan Premier Lig, birçok takım ile birlikte lig heyecanını sürdürmektedir. Futbolun en önemli takımlarının bulunduğu ve her maçta ayrı bir rekabetin sahne aldığı Premier Lig, Futbol’un en popüler ligi olmaktadır. İngiliz Futbolunun en önemli ligi olarak  bilinen bu lig, son zamanların en çok tercih edilen ligleri arasında yer almaktadır. Şampiyon takımların bulunduğu ve lig başlaması ile birlikte nefes kesen bir serüvenin ortaya çıktığı Premier Lig, her yıl binlerce taraftar ile birlikte lige heyecan katmıştır. 38 haftadan oluşan bu ligde her takım içli ve dışlı olmak üzere birçok maç oynar. Puanlama sistemi ile oynanan maçlarda galibiyet alan takım 3 puan, beraberlik alan takım 1 puan ve mağlup olan takım puan alamamaktadır. Bu sisteme göre oynanan maçlarda birçok rekabet söz konusu olmaktadır.

Futbolun doğduğu yer olarak bilinen İngiltere’de en önemli lig olarak bilinen Premier Lig, şehir düzeni ile birlikte birçok taraftarı kolaylıkla stadyumlarda maç izlerken görebiliriz. Maçların genel olarak cumartesi ve pazar günlerinde oynanması ile birlikte hafta sonu işi olmayan taraftar garanti olarak maçlara akın etmektedir. Maçları stadyumda izleyen taraftarlar için en önemli heyecanlardan bir diğeri ise iddaa olmaktadır. Bakıldığı zaman hemen hemen her ülkede yasal yollardan oynanan bu oyun, ingiltere Premier Lig’de de bulunmaktadır.

Futbolun en önemli liglerinden bir tanesi olan Premier Lig, içerisinde bulunan onlarca takım arasındaki kıyasıya rekabeti görmek mümkün olmaktadır. Premier Lig’in en önemli takımlarına bakıldığında en çok dikkat çeken takımlardan biri olan ve son dönemde şampiyon olan, Manchester City olmaktadır. Kendisi son şampiyon olarak bilinsede en büyük rakibi olan Manchester United takımına henüz yetişememiştir. Bir çok taraftarın kararsız olarak kaldığı bu takımlar, Premier Lig tarihinin en önemli takımları arasında yer almaktadır.

 

Bir yanıt yazın