DOLAR 32,3888 0.15%
EURO 35,4340 0.23%
ALTIN 2.322,080,14
BITCOIN 22954932.49591%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Fotoğrafın değerleri “Ustalara Saygı” sergisi’nde

Fotoğrafın değerleri “Ustalara Saygı” sergisi’nde

ABONE OL
21 Haziran 2021 13:02
Fotoğrafın değerleri “Ustalara Saygı” sergisi’nde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de fotoğrafı sanata dönüştüren fotoğraf sanatçılarının eserleri, Ustalara Saygı Fotoğraf Sergisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Burgan Bank’ın destek sponsoru olduğu, sergide; Ara Güler, Ersin Alok ve Gültekin Çizgen’in de bulunduğu dokuz büyük fotoğraf ustasının 1950 ila 1960 yılları arasında çektiği İstanbul fotoğrafları yer alıyor.

Türk fotoğrafçılığının büyük ustalarının eserleri, Luca Fine Art Galeri’de düzenlenen “Ustalara Saygı 1950-1960 İstanbul” fotoğraf sergisinde bir araya geliyor. Burgan Bank’ın katkılarıyla hayat bulan sergi, 17 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

“Ustalara Saygı”, İstanbul’u fotoğraf makineleri ile selamlayan, sıra dışı estetik bakış açıları ile İstanbul’u bir sanat yapıtına dönüştüren fotoğraf sanatçılarının eserlerini bir araya getiriyor. Sergide, her biri Türk fotoğrafçılığının sembol ismi olan dokuz sanatçı yer alıyor: Ara Güler, Ersin Alok, Gültekin Çizgen, İbrahim Zaman, İzzet Keribar, Nusret Nurdan Eren, Ozan Sağdıç, Şemsi Güner ve Yıldız Moran.

İstanbul, Cumhuriyet’in ilanının ardından “uzun süre dokunulmamış” bir kent olma özelliğini İkinci Dünya Savaşı ardından gelen yıllarda hızla yitirdi. Dünya, savaş sonrasında toplumsal, siyasal ve ekonomik açıdan yeniden şekillenirken, İstanbul, esen bu sert değişim rüzgârının etkisini yoğun bir şekilde hissetti. İstanbul, 1950’li yıllarda modernleşme ve yoğun göçle tanıştı, bir yandan apartmanlar yükselirken diğer yandan gecekondular ortaya çıkmaya başladı; kent yüzlerce yıllık alışkanlıklarını unuttu. Sergide yer alan eserler; kentin radikal bir biçimde değişime uğradığı 1950-1960 arasındaki bu döneme, bir başka deyişle İstanbul’un “en hızlı dönemi”ne tanıklık ediyor.

Sergi, fotoğrafın büyük ustalarının dünyaya bakışını, görsel ve sanatsal yaklaşımlarının anlamak için kaçırılmaz bir fırsat sunuyor. Ziyaretçileri, uzun, nostaljik bir yolculuğa çıkaracak serginin bir başka amacı da sıkıntılı günler yaşadığımız bu dönemde sanatın iyileştirici etkisini yaymak ve sanatseverlere moral vermek.

Maslak’taki Luca Fine Art Galeri’de düzenlenen sergi, 17 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.