“BARIŞCAN’dan mektuplaşma geleneğine ithafen; “AYRILIK MEKTUPLARI “

Diyarbakır'da yaşayan ve daha çok, yaptığı çocuklara yönelik tv programları ve sahne showlarıyla tanınan müzisyen BARIŞCAN, son albümü AYRILIK MEKTUPLARI ile mektuplaşma geleneğini yeni nesile aktarmaya çalışıyor.

“BARIŞCAN’dan mektuplaşma geleneğine ithafen;  “AYRILIK MEKTUPLARI “

Diyarbakır’da yaşayan ve daha çok, yaptığı çocuklara yönelik tv programları ve sahne showlarıyla tanınan müzisyen Barışcan, son albümü AYRILIK MEKTUPLARI ile mektuplaşma geleneğini yeni nesile aktarmaya çalışıyor. Sözleri ve müziği kendisine ait 10 slow şarkıdan oluşan albümde her şarkı bir ayrılık hikayesini anlatıyor. Albüm, günümüzde yapılan şarkılardan çok farklı, daha az enstrumanın kullanıldığı, yalın ve dinlendiğinde eski şarkıların nostaljik havasını hissettiren özgün bir çalışma.

Yaptığımız röportajda Barışcan albüm hakkında; “Bu albümü annelerimizin babalarımızın yaşadıkları çok eski günlere ve o devirde yaşanan mektuplaşma geleneğine ithafen yaptım. Benim mektuplarımda ayrılık hikayeleri var. Unutmayın ki ayrılıklar da sevdaya dahildir. Bazen ayrılık niyeti yüz yüze söylenmeyecek kadar ağır gelir. Eskiden sevdalılar ayrılmak zorunda kaldıkları zaman niyetlerini mektupla bildirecek kadar naif insanlardı. Eski zaman insanlar topluluğunu ucundan yakalamış biri olarak ben de o günlere, o nostalji aşklara ithafen AYRILIK MEKTUPLARI yazdım notalar üstüne…

Bu mektuplarımda sevgiliye bazen BENİ BIRAK derken, bazılarında çok geç değiİ ARA BENİ dedim. Bir mektubumda her şeyden bir İZ KALIR kendini boşa yorma derken, diğerinde seni hala ÖZLÜYORUM dedim. Birinde gittiği için YAS tuttuğumu söylerken, diğerinde bir SERSERİ olduğumu yazdım. Bir insanın SEVİNCE nasıl git-geller yaşadığını ve sonunda AFFET dediğini bu mektuplarda bulacaksınız. Dediğim gibi ayrılıklar da sevdaya dahildir.” dedi.

BARIŞCAN KİMDİR?

Barışcan Sapancı, Diyarbakır’da yaşayan bir müzisyen ve öğretmen. Şarkılarının söz ve müziklerini kendisi yapıyor. 500’ e yakın eseri bulunuyor. 90’lı yıllarda “ELİ İŞTE GÖZÜ OYNAŞTA ” adlı bir kaset formatında bir çalışma yapmış fakat tanıtım yetersizliğinden dolayı bu çalışmayı geniş kitlelere ulaştıramamıştır.

Sonraki yıllarda Türküola Müzik etiketiyle yapımcı Neşe Demirkat  prodüktörlüğünde ‘ŞİRİNİM’ isimli tekli çalışmasını video klibi ile birlikte yayımladı.

Cinan Müzik-Müzikalite etiketiyle yayınladığı “ACIKLI ŞARKILAR ” albümü ve Ütopya Müzik etiketiyle yayınladığı ‘TEKNO DANCE’ albümlerinden sonra, yapımcıların dijital yayın politikalarını kendisine uygun bulmayarak, bağımsız bir sanatçı olarak devam etme kararı alan Barışcan Sapancı, albümlerini peş peşe dijital platformlarda kendi imkanlarıyla yayınlamaya başlayarak Müzik dünyasında farklı bir yol çizmiştir.

Sözleri ve müziği kendisine ait olan şarkılardan oluşan piyano eşliğinde akustik olarak söylediği ‘KLASİK MÜZİK TADINDA’ ,  eğlenceli pop şarkılardan oluşan ‘HÜZÜNLÜ NEŞELER’ ve ilahi ezgiler kullanarak söylediği slow şarkılardan oluşan ‘İLAHİ BEN ’ albümlerini kendi imkanlarıyla yayınlamıştır.

Barışcan Sapancı ayrıca ‘ BİZİM ÇOCUKLAR VE BARIŞCAN ’ adlı bir TV çocuk programını 20 sezon (20 Yıl ) canlı yayınla yaparak ulaşılmaz bir rekoru kırmış, BARIŞCAN MİNİ ANİMASYON isimli gösterileriyle de tüm Dünyaca bilenen mini animasyon şarkıları,  Türkçe sözlerle söyleyerek,  hem çocukların, hem de ailelerinin ilgisini çekmiştir.

Barışcan Sapancı yıllar önce televizyon ekranlarında ünlü sanatçılarla yaptığı söyleşilerden oluşan ‘BARIŞCAN’LA İŞTE HAYAT’ adlı programını ise günümüzde Instagram’dan canlı yayınla her hafta farklı konu ve konuklarıyla devam ettirmektedir.

Çeşitli organizasyon ve etkinliklerde sunuculuk da yapan sanatçı, ilginç video kliplerini ve şarkılarını  BARIŞCAN SAPANCI YouTube kanalında yayınlamaktadır

Bir yanıt yazın