Dr. Jale Dal Ağca’dan sonbahar aylarında anne adaylarına önemli uyarı ve öneriler

Dr. Jale Dal Ağca’dan sonbahar aylarında anne adaylarına önemli uyarı ve öneriler

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Jale Dal Ağca sonbahar aylarını yaşadığımız bu dönemde hamileliklerini sağlıklı geçirmeleri için anne adaylarına uyarılarda ve önerilerde bulundu.

Pamuklu kıyafetler tercih edilmeli

Dr. Jale Dal Ağca gün içinde aşırı terleme ve sonrasında yaşanan üşümelerin bağışıklık sistemine zarar vereceğini söyledi. Dr. Jale Dal Ağca anne adaylarının sonbahar aylarında ısı değişimlerine uygun olarak pamuklu kıyafetler tercih etmesini önderdi

Pandemi dönemi kurallarına dikkat

Ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 salgını yüzünden anne adaylarının kalabalık ortamlara girmemesini, maske kullanmasını ve sosyal mesafe kuralını ihlal etmemesini öneren Dr. Jale Dal Ağca pandemi döneminde tokalaşmak ve öpüşmekten kaçınmalarını, yüzeye temas eden ellerinde en az 20 saniye sabunlu su ile yıkanmasını, mümkünse dezenfektan kullanılmasını tavsiye etti.

Genel öneri ve uyarılar.

Öneri ve uyarılarına devam eden Dr. Jale Dal Ağca “Düzenli uyku vücut direncini arttırır. Günde en az 7-8 saat uyku uyumaya özen gösterin. Kış aylarına girmeden muhakkak girp aşınızı yaptırın. Her gün en az 2 fincandan az olmamak kaydıyla ıhlamur, zencefil, kekik ve kuşburnu gibi bitki çaylarını tüketin. Beslenmenize önem gösterin ve gerekiyorsa doktorunuzun tavsiye ettiği besin takviyelerini kullanın” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Bir yanıt yazın