Disney+ Plus’ta bizleri neler bekliyor?

Büyük reklamlarla Türkiye'ye giriş yapacak olan Disney+ Plus'ta neler olacak? Tüm bu soruların cevabı yazımızda...

Disney+ Plus’ta bizleri neler bekliyor?

Sinema ve dizi tutkunları tüm nefeslerini tutarak 14 Haziran’ı bekliyor. Zira dünyanın en büyük dijital platformlarından biri olan Disney+ Plus bu tarihte yayına girecek.

 

Öncelikle Disney+ Plus’ın izleyiciye maliyetiyle başlayalım. Reklamlarında izlediğimiz gibi 8 aylık peşin ödeme ile 12 ay seyret kampanyasında bir kerede 279.90 TL.ödendiği takdirde aylık 23.32 TL gibi komik bir rakama geliyor. Yok ben aylık ödeyeceğim bir defada bu kadar para vermek bütçemi sarsıyor derseniz o zaman da aylık 34 TL gibi bir rakama Düsney+ Plus’ın tüm nimetlerinden faydalanıyorsunuz.

 

Fiyat farkının yanında aynı zamanda mesela Netflix’te 4K izlemek istediğinizde aylık ödeyeceğiniz rakam artarken Disney+ Plus’ta böyle ek bir ücret ödemiyorsunuz. Ayrıca diğer dijital platformlar fazla kullanıcıya imkan tanımazken Disney bize 7 kullanıcıya kadar izin veriyor. Diğer dijital platformlar gibi arzu ettiğiniz yapımları bilgisayarınıza, cep telefonunuza veya tabletinize indirmenize izin veriyor. Bu da yolculukta bizlerin yarım bırakmış olduğu film ve dizileri izlemeye devam etmemizi ve yolculuğumuzun daha çabuk bitmesini sağlayacağını sanırım söylememe gerek yok.

 

Tüm bunların yanında bizlere sizlerin de bildiği gibi NetflixHDR içeriklerle birlikte Dolby Atmos ve  Dolby Vision desteğini de bizlere sunuyorken, Disney+ Plus bizlere IMAX teknolojisini sunuyor. Bu demektir daha özel kameralarla çekilmiş yapımları izleyebileceğiz. Ama burada küçük bir detay var. Disney+ Plus hizmeti alacağınız televizyonun biraz da kalitesinin iyi olması gerekiyor.

 

Şimdi Disney+ Plus içeriğinde neleri barındırıyor buna da kısaca bir göz atalım. Disney’in neredeyse tamamını bulabileceğiz demektir ki bu tabi ki özellikle çocuklarımız içinde büyük bir avantaj olacak. Bunun yanında yine çocuklarımız dahil olmak üzere bir çoğumuzun da ilgiyle izlediği Pixar’ın tüm içerikleri olacak. Biz yetişkinler bazında bakacak olursak  Lucas Film, Marvel, 20th Century Studios gibi büyük sinema stüdyoları var. Tüm bunların yanında da National Geographic gibi bir belgesel devi bizleri bekliyor.

 

Bu kadar çok içerik ve bu kadar uygun bir fiyata bu dijital platformun Türkiye’ye girmesi tabi ki ister istemez öncelikle Netflix’i ve sonrasında da Exxen, Blu TV gibi dijital platformları etkileyecek. Zira Disney+ Plus aynı zamanda yerli içeriklere de bünyesinde yer verecek. Bunların ilki Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu’nun başrollerini birlikte paylaştıkları “Kaçak” dizisi olacak. Ve ilerleyen zamanlarda da aslında milyonların beklediği Aras Bulut İynemli’nin başrolünde olacağı “Atatürk” dizisi. Tabi yerli yapımlar dediğimiz de daha birçok proje için görüşmelerin devam ettiğini, hatta çok ama çok iddialı yeni sinema filmlerinin de bizleri beklediğini sanırım söylememe gerek yok.

 

Şimdi daha önce bazı serilerini izlediğimiz film ve diziler de Disney+ Plus ile karşımıza çıkacak. Bunlara örnek vermek gerekirse mesela Simpson’s adlı animasyon. Ardından Star Wars serisi benim ilk aklıma gelen. Kendi jenerasyonumun iddialı ama son bölümü ile büyük hayal kırıklığı yaratan Lost dizisini hemen söyleyebilirim. Bu dizilere Friend’s adlı diziyi de ekleyebilirim ki şu an halen Netflix’te seyrediliyor ama önümüzdeki günlerden itibaren tüm bölümler de Disney+ Plus’ta olacak.

 

Bu arada son yılların başarılı yapımlarından olan Loki, The Mandalorian gibi dizileri de izleme fırsatını bulacağız. Bu arada korku ve gerilim tarzı dizileri ve filmleri sevenlerin baş yapıtlarından biri olan The Walking Dead adlı dizinin de tüm bölümleri burada olacak. Avangers serisinin tüm filmleri, Marvel dünyasının tüm filmleri ve dizileri de Disney+ Plus’ta bizleri bekliyor olacak.

 

Filmler kısmına gelecek olursak ilk aklıma gelen Buz Devri filmlerinin serisi, Karayip Korsanları filmlerinin serisiyle beraber Hollywood’un efsane olmuş kült filmlerine kadar bir çok şey bizi bekliyor.

 

Tüm bunlar gösteriyor ki Haziran ayında Disney+ Plus gümbür gümbür geliyor.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın