Çanakkale’den Kurtuluş’a 100 yıl dünya prömiyeri ile sahnelenmeye başlanacak

Çanakkale’den Kurtuluş’a 100 yıl dünya prömiyeri ile sahnelenmeye başlanacak

Tezat Sanat Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında provalarına başladığı yepyeni oyunu “Çanakkale’den Kurtuluş’a 100 yıl” dünya prömiyeri ile sahnelenmeye başlıyor.

 

İsviçre Atatürkçü Düşünce Derneği ve İsviçre Türk Kadınlar Birliği’nin organizasyonuyla İsviçre’nin Zürih şehrinde prömiyer yapacak olan “Çanakkale’den Kurtuluş’a 100 yıl” tiyatro oyunu sonrasında yurtiçinde İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde sahnelenmeye hazırlanıyor.

 

Cüneyt İngiz’in Çanakkale ve Kurtuluş savaşı anılarından derleyerek kaleme aldığı oyunu yine kendisi Meddah olarak canlandırıyor. Oyunun yönetmenliğini Türkiye’nin önemli tiyatro yönetmenlerinden Ali Yaylı yapıyor. Oyunun müzikleri Koray Kahraman’a ait. Ses tasarımı ise Emrah Can Yaylı tarafından hazırlandı. Afiş tasarımını Deniz Nida Şener, sahne tasarımını ise Burcu İngiz yapıyor.

 

“Anılarla Atatürk” oyunuyla başarılı bir performans sergileyen Cüneyt İngiz yeni oyunuyla da göz dolduracak. Hem kalemi hem oyunculuğuyla ödüller aldığı eserleriyle tiyatro camiasında adından söz ettiren Cüneyt İngiz, yeni oyunuyla da çok konuşulacak gibi duruyor.

 

“Çanakkale’den Kurtuluş’a 100 yıl” oyununda Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk’ün yanında, onunla beraber çarpışan, komutanlar, subaylar, onbaşılar, erler kısacası gencecik yaşında kanını bu topraklara vatanı uğruna akıtan şehitlerimiz anlatılıyor.

 

Disney+’ın Ermeni lobilerinin baskısıyla yayınlatamadığı “Atatürk” dizisini, Disney+’a inat sahneye taşıyan Cüneyt İngiz, oyununun dünya prömiyerini İsviçre’de yaparak bütün dünyaya çok güzel bir mesaj veriyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün ne büyük bir insan olduğunu bütün dünyaya göstermeye hazırlanıyor.

 

Çanakkale’nin ve Kurtuluş savaşlarının kahraman komutanları Halil Sami Bey, Hüseyin Avni Bey, Şefik Bey, Mahmut Sabri Bey, Doktor Tarık Nusret, Fahrettin Paşa, Esat Paşa ve daha nicelerinin isimlerini hikayelerinde anlatarak yadeden Cüneyt İngiz “Çanakkale’den Kurtuluş’a 100 yıl”oyunuyla çok ses getireceğine inanıyor.

 

İsviçre Atatürkçü Düşünce Derneği ve İsviçre Türk Kadınlar Birliği’nin Cumhuriyetin 100. Yılı için organize ettiği “Çanakkale’den Kurtuluş’a 100 yıl” oyunu Cüneyt İngiz’in yorumuyla 3 Eylül Pazar günü saat 14:00’de İsviçre’de dünya prömiyeri yapıyor.

Bir yanıt yazın