“Bir Halk Düşmanı” Rutkay Aziz’in rejisiyle seyircisiyle buluştu

Rutkay Aziz’in rejisiyle tiyatroseverlerle buluşan "Bir Halk Düşmanı" oyununa yoğun ilgi...

“Bir Halk Düşmanı” Rutkay Aziz’in rejisiyle seyircisiyle buluştu

Perdeci Oyuncuları ve Aysa Prodüksiyon sahneye konulan “Bir Halk Düşmanı”  bir bilim insanının ve aydının yalnız kalmak pahasına gerçekleri savunmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Dünyada çevre duyarlılığı konusunda yazılmış ilk tiyatro oyunu “Bir Halk Düşmanı” 8 Kasım Çarşamba akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’inde prömiyerini yaparken 10 Kasım Cuma gecesi de Trump Tower’da seyircisiyle buluştu.

 

Norveçli oyun yazarı Herik İbse tarafından kaleme alınan “Bir Halk Düşmanı” aynı zamanda dünya çevre kirliliği konusunda yazılmış ilk roman olma özelliğine sahiptir.

 

Oyunun yönetmenliğini duayen sanatçı Rutkay Aziz yaparken oyunun çevirisini Yılmaz Onay tarafından yapılırken , dekor tasarımı Yücel Tanyeri’ye, dramaturgisi Sertaç Sayın’a ait. Oyunda Andaç Sayın ve Enes Sarı yönetmen yardımcıları olarak görev almaktalar.  Dekor realizasyonu Seran Kavurt’a, fotoğraflar Mehmet Turgut’a, afiş tasarım Dilek Seferoğlu’na ait. Hale Algabri de asistan olarak görev aldı.

“Bir Halk Düşmanı” adlı oyunda Rutkay Aziz’e, Özcan Alpar, Levend Yılmaz, Ebru Saçar, Öykü Erarslan, Mehmet Küçükgünaydın, Lütfi Can Bulut, Enes Sarı, Sertaç Sayın, Hüseyin Demir, Emre Boyuneğmez ve Hüseyin Uçurtma gibi tiyatro dünyasının başarılı oyuncuları eşlik ediyor.

Bir Halk Düşmanı oyununun konusu

Tüm gelecek umudunu yeni kurulan kaplıca tesislerine bağlamış bir kent, bu projeyi gerçekleştiren doktorun büyük buluşuyla sarsılır. Başta Doktorun öz kardeşi olan Belediye Başkanı ve çıkar çevreleri bu buluştan rahatsız olur. Doktor şimdi gerçekleri saklayan bir kahraman mı olacak, yoksa doğru bildiğini söyleyen bir halk düşmanı mı?

Bir yanıt yazın