Bir ‘ Belki ‘ ye Sığınmak : DİKTAT

Bir ‘ Belki ‘ ye Sığınmak : DİKTAT

Enzo Cormann’ın yazdığı, Nükhet İzel’in dilimize çevirdiği, Gökhan Doğrusoy’un yönettiği, ” Diktat ” adlı oyunda Hira Ogeday Erkut, Selin Türkmen başarılı yorumlara imza atmışlar.

Tripler ve Traklar arasında yaşanmış iç savaşın izleri henüz taptazedir.Bilip de söylenemeyen şeyler, hudutsuz isyanlar ve susma anları arasında Piet ve Val tam yirmi beş yıl sonra yeniden karşılaşırlar.Direnerek, başkaldırarak ya da sinerek aşmaları gereken bir eşik vardır önlerinde.

Val ve Piet geçmişleriyle yüzleşmek, açık kalmış, kanlı kangrene dönüşmüş hesapları tek tek kapatmak zorundadır…yitik ruhlardan, peşlerini bir türlü bırakmayan hayaletlerden başka nasıl kurtulacaklardır ki zaten ?

En amansız, en acımasız hadiselerle sınanırlen, bir ‘ belki ‘ ye sığındılar…

En son görüştüklerinde Val sekiz, Piet yirmi iki yaşındaydı.Ellerinden tüy gibi uçup giden senelere rağmen, yine de ‘kendi’ yaralarından tanıdılar birbirlerini.Hayatlarında eksik bir sayfa kalmayacaktı, kalmaması gerekiyordu.

Piet gözlerinde derin hayal kırıklıkları yla bir an durdu…öyle, kısacık bir an.

Hira Ogeday Erkut ( Val ), Selin Türkmen ( Piet ) zaman zaman şiirsel gerçekliğin üstüne oturttukları yorumlarında, ‘korku, hiddet, kaygı, kinin doruğuyla yalnızlığın, çaresizliğin sıfır noktası arasında dönüp dolaşan ödeşmeleri, her iki karakterin sarsıntılı ruh hallerini’ başarıyla yansılamışlar.

DİKTAT

Dramaturg: Ekip Çalışması

Müzik: Erdi IRMAK

Dekor Tasarım: Sırrı TOPRAKTEPE

Kostüm Danışmanı: Nihal KAPLANGI

Supervizör : Engin Alkan

Proje Yöneticisi : Elçin Atamgüç

Işık Tasarım: Gökhan DAVULCU

Efekt Tasarım: Nesin COŞKUNER

Yönetmen Yardımcısı: Asyasu ŞİMŞEK- Batuhan TUŞ

Haber: Pınar Çekirge

Bir yanıt yazın