Halk ozanı Meftuni Topçu vefat etti

Halk ozanı Meftuni Topçu vefat etti

Durakmedya‘nın haberine göre ozanlık geleneğinin önemli temsilcilerinden Meftuni Topçu, uzun süren hastalığının ardından hayatını kaybetti. Halk müziğinin değerli isimlerinden biri olan Topçu, 11 Eylül Çarşamba günü düzenlenecek cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlanacak.

1956 yılında Çorum’un Kuşsaray Köyü’nde doğan Meftuni Topçu, küçük yaşlarda müziğe olan ilgisini keşfetti. İlk enstrümanı mandolin ile müzik yolculuğuna başlayan Topçu, bağlama derslerini babasından alarak ozanlık geleneğini sürdürdü. Anadolu insanının duygu ve düşüncelerini yansıttığı eserleriyle halk ozanlığı geleneğinin önemli temsilcilerinden biri oldu.

11 yıl boyunca Aşık Mahzuni Şerif ile birlikte çalışarak halk müziği dünyasında kendine özgü bir yer edinen Meftuni Topçu, aşk, hasret, özlem ve toplumsal konulara yer veren şiir ve türküleriyle geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı. “Kerilli”, “Bizim Köyün Kerillisi”, “Berivan” ve “Yolcum Çorumlu Musun?” gibi eserleriyle tanınan sanatçı, özellikle “Heri Çorumlu Musun?” türküsüyle son dönemlerde dikkat çekti. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da sahne alarak halk müziği geleneğini yurtdışına taşıdı.

Bir yanıt yazın