DOLAR 32,5921 0.34%
EURO 34,6922 -0.17%
ALTIN 2.526,701,72
BITCOIN 1961119-2.00632%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Altın Kelebek Ödül Töreni çatırdamaya devam ediyor

Altın Kelebek Ödül Töreni çatırdamaya devam ediyor

ABONE OL
24 Ekim 2022 04:02
Altın Kelebek Ödül Töreni çatırdamaya devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Magazin dünyasının en seçkin ödüllerinden biri olan Pantene Altın Çekirdek ödülleri bu yıl büyük spekülasyonlara nede olacak gibi gözüküyor.

 

Yıllardır Hürriyet gazetesi tarafından dağıtılan ödül töreninde birçok sanatçı adaylık sisteminin adil olmadığına inandıklarını söyleyerek çekildiklerini duyurdular.

 

Altın Kelebek Ödül Töreni hakkında ilk sert açıklamayı ve fitili ateşleyen gazeteci, yazar ve televizyoncu Aslı Şafak olmuştu. Aslı Şafak sosyal medya hesabından “Altın Kelebek adayları açıklandı. Kadın sunucular arasındaymışım. Aslında ekrandan burnu görünenler bile listeye alınmış. Geçen yıl yaşam boyu onur ödülü yaşamını kadın döverek geçiren İbrahim Tatlıses’e verilmişti. O listede olmak istemiyorum. Selametle” diyerek takipçilerine duyurmuştu.

 

Bu açıklamanın ardından Işıl Yücesoy sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla aday gösterildiği “ En iyi kadın oyuncu” kategorisinde gösterildim ama adaylık sistemini doğru bir uygulama ile belirlenmediğimi düşünerek adaylıktan çekildiğimi belirtmek istiyorum.” diyerek adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

 

Bu açıklamanın daha tozu ortalıktan kalkmadan ünlü oyuncu Vahide Gördüm’de “Altın Kelebek adaylık seçiminin uzun zamandır adaletli yapılmadığına inandığım için adaylıktan çekiliyorum.” diyerek açıklama yaptı.

 

Bu açıklamaların hemen ardından da eski televizyoncu ve şu an YouTube üzerinden yaptığı programlarla Altın Kelebek tarafından “Yılın en başarılı dijital içerik ödülleri” kapsamında aday gösterilen Armağan Çağlayan’da Twitter hesabından yaptığı açıklamada “YouTube seyircisinin verdiği ödülden daha değerli olmadığını düşünerek çekiliyoruz” açıklaması yaptı.

 

Artık neredeyse bir çağlayan gibi herkes adaylıktan çekildiğini açıklarken bu kez de gazeteci ve yazar Aslı Şafak, Rapçi Şanışer, Işın Karaca ve ünlü yönetmen Çağan Irmak’da esprili bir dille “Yeşilçam dizisi ile en iyi yönetmen dalında aday gösterildiğim Altın Kelebek ödüllerinde adaylıktan çekildiğimi hiçbir gerekçe göstermek zorunda olmadan bildirmek istiyorum. Ayrıca kel olduğum için de şampuan kullanmıyorum.” diyerek adaylıktan çekildiğini duyurdu.

 

Peki ne oldu da birçok sanatçı böylesine ciddi bir organizasyondan çekildi.

 

Akıllara hemen geçtiğimiz yıllarda ödüller gerçek hak edilen sanatçılara verilmediği için mi bazı ünlü isimler adaylıktan çekildi sorusu geldi.

 

Yoksa bu iktidara veya yandaş medyaya bir küçük gözdağı mı?

 

Aslında akılda deli sorular var.

 

Tıpkı bir dönemin tüm ünlü sanatçılarının kliplerini Kral TV’de döndürülmemesi kararına benzedi.

 

O zamanda kimilerine göre ünlü sanatçılardan kliplerin dönmesi için para istenildiği ve bazı yönetmenlerin çekmediği kliplerin yayınlamadığından dolayı birçok sanatçının böyle bir karar aldığı söylentisi kulaktan kulağa yayılmıştı.

 

Bunlar bir iddia mı yoksa gerçek miydi kimse bu konuda tek bir şey söylemedi.

 

Ama olan Kral TV. ye olmuştu.

 

Şu an tıpkı Pantene Altın Kelebek Ödülleri’ne olduğu gibi.

 

Bu arada Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde birçok sanatçının ödül töreninden çekilme nedeni olarak geçtiğimiz yıl İbrahim Tatlıses’e verilen onur ödülü yüzünden çekildikleri konuşuluyor. Acaba gerçek sebep bu mu?

 

Ama bugüne kadar kadına şiddet uygulayan birçok isim Altın Kelebek almadı mı?

 

Yoksa birçok sanatçı yıllardır hak etmeyen isimlerin aday gösterilmesine veya ödülü almasına mı tepki gösterdi.

 

Açıklanan gerekçeler aslında bu soruların kısmen cevabını verse de altında yatan başka nedenler mi var?

 

Ama bilinen bir gerçek var ki bu yıl dağıtılacak olan Altın Kelebek Ödülleri’ne katılmayacak ve verilecek ödülü almayacaklarını açıklayan Bennu Yıldırımlar, Vahide Perçin, Armağan Çağlayan, Işıl Yücesoy, Işın Karaca, Yeşim Salkım, Sumru Yavrucuk, Aslı Şafak, Dilek Türkan, Gripin, Nazan Kesal ve Çağan Irmak gibi birbirinden ünlü isimler var.

 

İster misiniz bu yıl Pantene Altın Kelebe Ödülleri düzenlenmesin?

 

Bu sorunun cevabını bekleyerek göreceğiz.

Kamil Hızer / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.