3 Body Problem “3 Cisim Problemi” dizi incelemesi

3 Body Problem “3 Cisim Problemi” dizi incelemesi

Birçok dizi müptelasının büyük bir merakla beklediği Çinli yazar Cixin Liu’nun aynı adlı romanından uyarlanan bilim kurgu ve dram dizisi  orijinal adıyla 3 Body Problem “3 Cisim Problemi” Netflix’te 21 Mart günü prömiyerini yaparak izleyicisiyle buluştu.

 

Dizinin yönetmenliklerini “Game Of Thrones” adlı dizininde yaratıcıları olan David Benioff ve D. B. Weiss birlikte yaparken başlıca rolleri de Dizide Benedict Wong, Eiza Gonzalez, John Bradley, Liam Cunningham ve Rosalind Chao gibi yıldızlar üstlenmişler.

 

Büyük bir merakla beklenen dizi son dönemin satış rekorları kıran bir romanından uyarlama olduğu için yayınlandığı ilk gün izlemeye başladım. Ama bir kitap uyarlaması olduğu için  tabi ki de kitabı da okumadığım için kitaba ne kadar sadık kalındığını veya ne kadar iyi aktarıldığını söyleyemeyeceğim.

 

“3 Cisim Problemi” adlı dizi arka arkaya birkaç bilim adamının intiharı ve onları intihara sürükleyen garip olayları ve yaklaşık 400 yıl sonra olabilecek uzaylı istilası için bir grup insanın bu istilayı önlemek için yaptıkları çabaları anlatıyor.

 

8 bölümde oluşan ilk sezonda bana göre bazı bölümlerde gereksiz uzun diyaloglar var ve bu bölümler dizinin tansiyonunu anormal bir şekilde düşürüyor. Özellikle hızlı ve iyi bir giriş sonrası dizinin bu şekilde devam edeceğini düşünerek izlemeye başlayanlar için ciddi bir hayal kırıklığı olacak.

 

Her bölüm yaklaşık bir saat süren dizide bazı bölümlerdeki görseller tam anlamıyla göz kamaştırıcı. Ama yine maalesef üzülerek söylüyorum ki bu tarz sahneler o kadar da çok değil. Dizinin senaryosu, kurgusu ve işlenişi güzel. Bölümler arasında inişli çıkışlı bölümler olduğunu daha önce söylemiştim. Ama her bölümde izleyicisine gizemi iyi bir şekilde sunarlarken özellikle son 3 bölümde bu uzaylılar kim, nasıllar diye size sorgulatacak kadar başarılı bir dille anlatılmış. Bu arada uzaylılarla ilgili tek karenin de olmadığını söyleyeyim.

 

Filmde devamlı olarak flashbackler var. Bunlar tam dozunda yapılmış ve izlerken kafanızı karıştırmayacak türden dizinin içine harmanlanmış.

 

Bu arada 3 Body Problem yani Türkçe adıyla “3 Cisim Problemi” adlı dizi Çinli yazar Cixin Liu’un kitap üçlemesinden uyarlandığı için dizininde 3 sezon olma olasılığının yüksek olduğunu söyleyebilirim. Zaten ilk sezon sadece kitabın da olduğu gibi dizinin de giriş bölümü olduğu için birçok bölümde beklediğimiz aksiyonun olmama sebebi. İlerleyen sezonlarda daha aksiyonu ve görselliği bol bir dizi bizi bekliyor olacak diye de tahmin ediyorum.

 

Bu arada bu dizinin orijinal versiyonu ilk Çinliler yapmışlar ve toplam 30 bölümden oluşuyor. Bu arada Netflix sanırım dizinin içerisine sapkın ilişkiler eklemeyi unutmuş. Tabi bu demek olmuyor ki ilerleyen sezonlarda bizlere yine eşcinselliği gözümüze sokmayacaklar.

 

Genel olarak baktığınızda izlemenizi tavsiye edebilirim. Ama ilk sezon için çok yüksek bir beklenti içine girmeyin. Özellikle ilk sezonun 6 ve 7 bölümleri anormal durağan ve ikili diyaloglarla doldurulmuş.

 

Oyunculuklara baktığımızda zaten kadro mükemmel seçilmiş ve neredeyse her karakter oyuncuya cuk diye oturmuş.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın