Uyanış: Büyük Selçuklu’da Gazali suikast sonucu ölecek mi?

Sencer'in Gazali'ye suikast girişimi sonrasında neler olacak? Elçin'in Melikşah için yaptığı planlar neler?

Uyanış: Büyük Selçuklu’da Gazali suikast sonucu ölecek mi?

TRT 1’in bu sezon birbirinden iddialı dizilerinden biri olan Uyanış: Büyük Selçuklu adlı dizisi ilk günden itibaren yurt içi ve yurt dışından milyonlarca kişiyi ekranlara kilitlemeyi başardı. Sevilen dizinin 2 Kasım günü saat 20:00’de altıncı bölüme ekranlara gelecek.

Uyanış: Büyük Selçuklu Türklere Anadolu kapılarını açan Selçuklu hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümü sonrası tahta geçen Melikşah ve oğlu Sencer’in hikayesini anlatıyor.

6.Bölümde neler olacak

Sencer, Selçuklu devletini yıkmak için türlü faaliyetler yapan Batınilerin faaliyetlerine son vermek üzeredir. Sencer zor bir karar vermek zorunda kalacaktır. Gazali ise halk gözünde Batınilerin savlarını çürüttüğü için Gazali’yi öldürmekle görevlendirilmiştir. Sencer bir hücreye kapatılır. Ama Sencer bir şans bulur ve dışarıyla bağlantı kurmak için Turna’ya ulaşmayı denemiştir.

Sencer’in Turna’ya ilaç şişesi içinde gönderdiği notu Turna fark edebilecek midir? Sencer tarafından Nizamülmülk’ün eline geçmesi gerek not sahibine ulaşacak mıdır?

Batınilerin verdiği suikast emrini yerine getirmek zorunda kalan Sencer medreseden çıkmak üzere olan Gazali’nin tam kalbine nişanlar ve tetiği çeker. Kalbine ok saplanan Gazali ölecek midir?

Ebulkasım’ın aralarında büyük sorunlar ve düşmanlık bulunan Melikşah ile uzlaşmak için Elçin ile evlilik isteğini kabul edecek midir?
Elçin ağabeyi Kılıçarslan’ı Melikşah’ın elinde kurtarmak için nasıl bir yol izlemek zorunda kalacaktır?

Sencer, medrese çıkışında yayı ile Gazali’yi kalbinden vurarak üzerindeki casusluk şüphesinin kalkmasını sağlamıştır. Bu sayede Başdai İbn-i Attaş’la görüşecek olan Sencer, onun kimliğini açığa çıkarıp Batınilerin kirli planlarını deşifre edebilecek ve onların ele geçirmesini sağladığı kutsal emanetleri geri getirip Melikşah’a verdiği sözü tutabilecek midir?

Bir yanıt yazın