DOLAR 32,3367 0.16%
EURO 35,1975 0.01%
ALTIN 2.246,340,14
BITCOIN 2117437-4.15225%
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:17

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali  Katalan müzisyen Jordi Savall konseriyle başladı!

Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Katalan müzisyen Jordi Savall konseriyle başladı!

ABONE OL
23 Eylül 2022 14:15
Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali  Katalan müzisyen Jordi Savall konseriyle başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Mistik Müzik Festivali’nin açılışı sevilen Katalan müzisyen Jordi Savall konseriyle yapıldı. Günümüz müzik dünyasının en saygın isimlerinden olan Jordi Savall konserine gerek Konyalılar gerekse Konya’da bulunan yabancı misafirler yoğun ilgi gösterdi. Müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatan Jordi Savall, neslinin en yetenekli müzisyenlerinden biri olarak tarihi müziğin günümüzde yeniden yorumlanma sürecinde önemli bir yere sahip.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

 

Mevlâna Meydanı her gün açık hava konserlerine ev sahipliği yapıyor..

Festival boyunca açık hava etkinliklerinin düzenleneceği Mevlâna Meydanı da, müzikseverlerin uğrak mekanı olacak. Mevlâna Meydanı’nda 23 Eylül’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ritim sanatçısı Suat Orhan’ın “Bendire Salâ” isimli performansı izleyiciyle buluşurken, 23-27 Eylül tarihleri arasında ise Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Topluluğu her gün saat 16.30’da Merkez Tren Garı’nda canlı performans sergileyecek.

 

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 815’inci doğum yılı etkinlikleri kapsamında 22-30 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde müzik severler müziğin büyüleyici gücüyle bambaşka dünyalara yolculuk edecek, kendilerini benzersiz bir atmosferde bulacak.

 

Mistik yolculuk “Mısır”ezgileriyle devam edecek..

Ana konser mekanı Selçuklu Kongre Merkezi olan Konya Mistik Müzik Festivali’nde 23 Eylül Cuma günü sahne alacak grup ise Mısırlı sanatçı El-Hadra Ensemble olacak. Konya Oditoryum’unda dinleyicileriyle buluşacak grup Mısır’ın ve Arap dünyasının en sevilen ezgilerini dinleyicilerle buluşturacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.