Tuna Gürcoşkun kimdir?

Başarılı oyuncu Tuna Gürcoşkun bir koltuğa birden fazla karpuz sığdırmayı başarmış nadir bir sanatçı olarak göze çarpıyor.

Tuna Gürcoşkun 21.03.1984 yılında Kilis’li bir ailenin ikinci kızı olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Hamdullah Suphi Tanrıöver okulunda tamamladıktan sonra Yeşilköy 50.Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü bitiren başarılı oyuncu Tuna Gürcoşkun çocukluk hayali olan oyunculuk yolunda ciddi adımlar atmaya başladı.

Kendi deyimiyle çocukluğunda dahi arkadaşlarını toplayarak tiyatro yapan Tuna Gürcoşkun için tiyatro her zaman kendisi için bir sevda olmuş. Üniversite eğitimi öncesinde tiyatro sahnelerinde sahne almaya başlayan güzel oyuncu bir çok şehirde sahne almıştır.

Üniversite eğitimi alırken hocalıklarını yapan Yıldız Kenter ve Haldun Dormen gibi duayen isimlerden aldığı tiyatro oyunculuğu eğitimleri sonrasında profesyonel olarak Devlet Tiyatroları ve bir çok özel tiyatroda oyunlar sahnelerken, aynı zamanda kendisini geliştirerek aldığı eğitimler sonrasında çeşitli atölye ve kurumlarda oyunculuk, diksiyon eğitimleri verirken aynı zamanda da dans eğitmenliği yapmıştır.

Tuna Gürcoşkun “Bir sanatçı sanatın bütün alanları ile ilgili olması gerektiğini ve aslında hepsinin birbiriyle bağlantılı bir bütünü oluşturduklarını düşündüğünü” ifade ederken oyunculuğun yanında da müzikle iç içe olduğunu müziğin kendisine babadan kalma bir miras olarak gördüğünü, babasının kendisine her gün farklı enstrümanlarla çaldığı müziklerle büyüğünü ifade etti.

Pandemi sonrası tiyatro çalışmalarına devam eden Tuna Gürçoşkun 2019 yılında sahnelenmeye başlayan “Hepimiz Birimiz” adlı oyun ile tekrar tiyatroseverlerle buluşmak için çalışmalarına devam ettiklerini ve yeni sezonda sürpriz bir oyunlada tiyatro sahnelerinde olacağının müjdesini verdi…

 

YER ALDIĞI PROJELER

Hepimiz Birimiz (tiyatro) 2019

O öyle Değil (tiyatro) 2018

Gönlü bozuk (tiyatro) 2017

Kayhan (sinema filmi) 2017

Mayıs kraliçesi (Dizi) 2016

Mükemmel (tiyatro) 2016

Komik para(tiyatro) 2016

Fesleğen çıkmazı(tiyatro)

2015 Cadılar (tiyatro) 2015

Aliya(tiyatro) 2014

Karartı (kısa metraj film) 2014

Cumartesi gecesi(tiyatro) 2012

On İkinci Gece (tiyatro) 2011

Akıl defteri(Tiyatro yönetmen- oyuncu) 2011

Bu oyun başka oyun(tiyatro) 2010

 

Kamil HIZER / Magazinname.com

Bir yanıt yazın