DOLAR 32,3781 0.14%
EURO 35,0491 -0.16%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 2271728-0.59687%
İstanbul
17°

AÇIK

16:45

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Tuncay Kaynak kimdir?

ABONE OL
21 Mayıs 2020 03:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tuncay Kaynak 15.06.1956 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde memur bir baba ve ev hanımı bir annenin 3.çocuğu olarak doğdu

Tuncay Kaynak İlkokulu Gönen Şehit Rahmi ilkokulu ve Yenice Yeşilyurt İlkokulunda bitirdikten sonra orta öğrenimini Yenice Lisesinde okudu. Lise eğitimine Pertevniyal Lisesinde başlayıp Gönen Ömer Seyfettin Lisesinde tamamladı. Bir yıl aradan sonra 1977 yılında İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisinde üniversite eğitimine başladı. O dönemlerde yaşanan siyasi olaylar yüzünden öğrenimine ara veren Tuncay Kaynak 1986 yılında değişen adıyla Marmara Üniversitesi .İşletme Bölümünden mezun oldu.

Henüz lise sıralarında tiyatro ile tanışan başarılı oyuncu Tuncay Kaynak İstanbul’a eğitim için geldiğinde Enis Fosforoğlu tiyatrosunda iki yıl eğitim aldıktan sonra 1981 yılında ilk profesyonel oyunu Seksenbirde Neler Oldu ile aynı tiyatroda sahne aldı.1987 yılına kadar aynı tiyatroda çeşitli oyunlarda ve askerlik sonrası Barış Oyuncuları Hadi Çaman Tiyatro Alkış Süheyl Behzat Uygur tiyatrosu gibi özel tiyatrolarda oyunculuk hayatına devam etti..2019 yılında Devr-i Alem Oyuncularına katıldı ve aynı yıl oradan da ayrılarak Tiyatro Eylül adıyla arkadaşı Gökhan Eryılmaz ile kendi tiyatrosunu kurdu.

Tiyatronun yanı sıra bugüne kadar “Mustafa Hakkında Herşey”, “Ömer Çip”, “Karanlıktakiler Kabuslar Evi”, Atçalı Kel Memet ve en son ünlü yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun yönettiği “Hasan” adlı sinema filmlerinde oynadı.

Televizyon dünyasıyla tanışması ise Tv 2 nin kurulduğu yıllarda Enis Fosforoğlu’nun yaptığı programdaki skeçlerle oldu. İlk tv dizisi Yaz Evi ve sonrasında Mahallenin Muhtarları, Parça Pinçik, Çiçek Taksi, Parmak İzi, Kalp Gözü,, Melek, Annem, Öyle Bir Geçer Zamanki, Uçurum, ,Her Sevda Bir Veda,, Karadayı, ,Aşk ve Mavi gibi dizilerde devam etti. Bir dönem yine oyuncu arkadaşı can dostu Doğan Tank ile birlikte bir radyo programı da yaptı.

Usta oyuncu Tuncay Kaynak tüm bunların yanında Türk Edebiyatına ve diline büyük katkıları olan hikayeci romancı ve şair Ömer Seyfettin’in hemşehrisi olmaktan özellikle gurur duyar.

Tuncay Kaynak halen evli ve biri erkek biri kız iki çocuk babasıdır.

Kamil HIZER / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.