Transformers: Rise of the Beasts film tanıtımı ve eleştirisi

Transformers: Rise of the Beasts film tanıtımı ve eleştirisi

Yönetmenliğini Steven Caple Jr.’ın üstlendiği başlıca rollerini Anthony Ramos, Dominique Fishback ve Luna Lauren Velez gibi isimlerin üstlendiği Transformers: Rise of the Beats izleyicisiyle buluştu.

 

Malum filmin konusuna fazla değinmeyeceğim. Film 90’lı yıllarda geçen bir bilim-kurgu filmi. Bu sefer ana konu küresel bir macera ve bu macerada Autobotlar ve Decepticon’ların savaşına Maximal ve Terrorconlar’ında katılması eklenmiş.

 

Tüm seriyi izlemiş biri olarak tabi ki bu film serinin ilk serisi olan filmi bana adeta mumla aratıyor. Filmin müziklerine neredeyse tam puan verebilirim hatta filmin sonundaki Biggie şarkısını çok beğendimi belirtmek isterim.

 

Ama bunun yanında da filmin içine küçük küçük komedi ve espriler katmak istemişler ama bunda hiç başarılı olamamışlar. Bu tarz filmlerde çok ciddi oyunculuk zaten aramadığım için bu konuda bir yorumda bulunmayacağım.

 

Otantik ve güzel mekanlar tercih edilmiş. Filmin seyir keyfini de bu tercihler biraz olsun arttırmış olmasına rağmen hem oyuncu kadrosunun komple yenilemesi hem farklı bir yönetmenin filmi yönetmesi filmin kalitesini oldukça düşürmüş hatta serinin bana göre en kötü filmi olmuş.

 

Yukarıda bazı olumlu şeyleri açıklamış olsam da maalesef bunlar serinin en kötü filmi olmasını değiştirmiyor. Filmde zaten mantık aramanız komik olur. Filmi izlerken bir an aklıma artık Hollywood özellikle siyahi oyunculara ve kadrolara ciddi bir kaymaya başlamış. Artık süper kahramanları da siyahi oyunculardan seçmesini buna bağlıyorum. Futbolda çok kullanılan bir deyim vardır “Tribünlere oynamak”. Sanırım süper kahramanlardan tutun da birçok filmin ana karakterlerinin siyahi oyunculardan seçilmesi tesadüf olamaz gibi geliyor.

 

 

Transformers: Rise of the Beats bana göre hele hele bu yaz sıcaklarının başladığı dönemde hiçte çekilecek bir film değil. Hani çekirdek çıtlatmalık bir film bile değil. Sanırım bu serinin büyük hayranları da çok büyük hayal kırıklıkları yaşamıştır diye düşünüyorum.

 

Siz, siz olun Transformers: Rise of the Beats adlı filme bence hiç bulaşmayın derim.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın