‘’The Wise’’ grubu ‘’Clarice’’ isimli şarkıları ile çıkış yapıyor.

Alternatif rock müziğin en yeni isimlerinden olan ‘’The Wise’’ grubu ‘’Clarice’’ isimli şarkıları ile çıkış yapıyor. Yüklü anlamlar barındıran şarkı dinleyenlere hayatı sorgulatır cinsten.

‘’The Wise’’ grubu ‘’Clarice’’ isimli şarkıları ile çıkış yapıyor.

 Alternatif rock müziğin en yeni isimlerinden olan ‘’The Wise’’ grubu ‘’Clarice’’ isimli şarkıları ile çıkış yapıyor. Yüklü anlamlar barındıran şarkı dinleyenlere hayatı sorgulatır cinsten.

    Şarkının sözü ve müziği grubun vokali Yunus Erdoğan’ a ait. Düzenleme Taner Alkan ve Yunus Erdoğan imzası taşıyor.  Clarice sosyal toplumun hedonizm üzerine kurulu olması ve bunun varoluşsal yanılgılara yol açmasına aynı zamanda da bu hedonizmin çelişkili bir şekilde insanın öz varoluşundaki haz arayışını temel alıyor ve bu yanılgıların insanları dünya üzerinde bir arafa sürüklediğini, tutku, şehvet, arzu gibi hissiyatların insanı nasıl ele geçirdiğini ele alıyor.

       The Wise, Jazz bölümü öğrencileri, Yunus Erdoğan (Vokal-Gitar) ve Taner Alkan (Davul) tarafından 2017’de Türkiye İzmir’de kurulmuş bir müzik grubudur. 3-4 yıl süren bir çalışma sürecinde bir çok müzisyen girip çıkmıştır ve 2020 yılında Emir Yılmaz’ın (Bas Gitar) dahil olmasıyla grup günümüzdeki kadrosuna ulaşmıştır. Besteler’in trafiği, armonisi, orkestrasyonu, enstrumantasyonu, melodisi gibi temel yapıları Yunus Erdoğan tarafından, Davulları Taner Alkan tarafından yazılsa da, bestelerin trafikleri ve yapıları grup içinde tamamlanmaktadır. Grup, odaklandığı müzikal perspektifi köşeli bir janr ile tanımlamamaktadır. Temel iskeleti Rock müzik üzerine kurulu bir sistemleri olsa da parçaların yapılarında jazz armonileri ve orkestrasyonu, 4 sesli Klasik müzik armonizasyonu ve kontrpuanı, Rastlantısal ve fonksiyonel armoniler, progresif ritmik yapılar, Lirik Pop ve Rock yapısıyla rafine bi şekilde vücut bulmaktadır.Geleneklerden tamamen kopmayarak, aynı zamanda ileriye dönük inovatif bir evrimsel süreç içinde müzikal tavırlarını geliştirmektedirler. Sanatsal olarak bestelerinin anlatısında, dışavurumcu, izlenimci, fütüristik, ve sembolist etkiler bulunmaktadır. Müzikal olarak etkilendikleri türler, Rock, Jazz, Metal, Pop, Funk, Klasik Müzik, Synthwave, Grunge, Fusion, Progresif Rock olarak gösterilebilir. Soundlarının oluşumunda Modern Pop ve Elektronik Müzik yapılarıyla beraber klasikleşmiş Rock ve Metal soundları da yer almaktadır.

The Wise’ ın “Clarice” isimli çalışması 22 Temmuz Cuma günü tüm dijital müzik platformlarında yayına girdi.

Bir yanıt yazın