Sokağa çıkacak yaşlılara sağlık uyarıları

Bu kurallara muhakkak uyulması gerekiyor...

Ramazan ayının gelmesi ve koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü insanların sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından sokağa çıkacak olan bu vatandaşlarımıza Prof. Dr. Servet Kayhan uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Servet Kayhan yaptığı açıklamada “ Yasak sonrası sokağa çıkmaya başlayan vatandaşlarımız dışarı çıkarken tamamen ağızlarını ve burunları sıkı sıkıya örten maske takmalı ve ellerinde eldiven olmalıdır. 65 yaş ve üstü kişiler oruçlu ise dışarı çıktıklarında güneş ışığına kesinlikle fazla maruz kalmamaları gerekiyor. Yürüyüş yaparken kendilerini fazla yormamalı ve ara ara kendilerini dinlendirmelidir. Şayet oruç tutmuyorlarsa yürüyüşe çıkmadan önce muhakkak ilaçlarını kullanmalıdır. Ayrıca uzun bir süre sonra sokağa çıkacak olan bu kişilerin mümkünse yanlarında bir refakatçi bulunmaları gerekmektedir. Şayet kendilerine eşlik edecek refakatçileri yoksa Vefa Gruplarını arayarak kendilerine refakatçi isteyebilirler” dedi.

Açıklamalarına devam eden Prof. Dr. Seyhan Kayhan “ Dışarı çıkacak olan 65 yaş ve üstü kişiler dışarı çıktıklarında sosyal mesafe kuralına muhakkak uymalıdır. Unutulmamalıdır ki covid-19 virüsü kişilerin hapşırmalarından, öksürmelerinden ve konuşurken ağızlarından çıkan tükürüklerden bulaşan bir virüstür. Yürüyüş için mümkünse evlerine yakın yerler tercih edilmelidir. Yaşanacak olası bir sorunda evlerine hemen dönmek onların sağlıkları için bir avantaj olacaktır. Yürüyüş haricinde park gibi yerlerde yine kendilerini yormayacak egzersizler yapmalarında bir sorun olmadığı gibi uzun süre sonra dışarı çıkacak olmaları yüzünden evden çıkmadan biraz vücutlarını esnetici egzersiz yapmalarını tavsiye ederim. Ayrıca yürüyüş yaparken mümkün olduğunca bir şeylere elleri ile temas etmekten uzak durmalarını” söyleyerek açıklamasını tamamladı.

Bir yanıt yazın