Lösemi hastası kızın ailesini dolandırdılar

Bunu yapan insan olamaz!...

9 yaşında olan Elif Naz Yalman 2019 yılında lenf kanserine yakalandı. Elif Naz lösemi hastalığının 4’üncü evresinde iken durumunun kötüleşmesi üzerine 3 çocuk babası olan ve işsiz olduğu öğrenilen baba Ahmet Yalman sosyal medya üzerinden kızının tedavisi için yardım çağrısında bulundu.

Babanın bu çağrısına birçok sosyal medya kullanıcısı paylaşarak destek olurken baba Ahmet Yalman’a ulaşan ve kendisini Ankara Mevki Hastanesinde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor olarak tanıtan Cuma A. “Çocuğunuzun her türlü tedavisini ben üstleniyorum. Kızınız için ne yapılması gerekiyorsa tarafımdan sağlanacak. Size yarın çocuğunuzun Osmaniye’den Ankara’ya getirilmesi için bir ambulans yönlendireceğim. Ambulans masrafı için size vereceğim İBAN numarasına 1000 lira yatırmanız gerekir” demesi üzerine acılı baba Ahmet Yalman komşularından borç para bularak kendisini doktor olarak tanıtan Cuma A. adlı kişinin verdiği İBAN numarasına parayı gönderdi.

Ahmet Yalman’ın verilen İBAN numarasına parayı yatırmasına rağmen 2 gün boyunca ambulans gelmemesi üzerine Cuma A. adlı kişiye ulaşan baban Ahmet Yalman’a, Cuma A. adlı kişi “Ambulans şu an başka bir yerden başka bir hasta alıyor, sonra sizin kızınızı almaya gelecek” dedi. Ambulans gelmeyince kendisinin dolandırıldığını anlayan acılı baba polise giderek Cuma A. adlı kişiden şikayetçi oldu.

Kızı için ambulans beklerlerken kızının durumun daha da kötüleştiğini ifade eden baba Ahmet Yalman “ Bizim zor durumumuzu kullanarak bizi dolandırdı. İstediği parayı bulmak için komşularımdan borç para aldım. Kızımın sağlık durumu daha da ciddileşti. Bununla uğraşacak ne zamanım ne durumum var. Kızımın canı daha önemli. Ama bizi dolandıran bu kişinin yakalanarak en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.
Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattılar.

Bir yanıt yazın