DOLAR 32,3834 0.18%
EURO 35,0000 -0.26%
ALTIN 2.324,440,23
BITCOIN 2265534-0.82581%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Şöhret olmak için taviz veriliyor mu?

Şöhret olmak için taviz veriliyor mu?

ABONE OL
30 Nisan 2021 09:32
Şöhret olmak için taviz veriliyor mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehir efsanesi mi yoksa gerçeğin ta kendisi mi?

Konu ile alakası olsun olmasın birçok insan ünlü isimler için şöhret olurken neler yapmıştır diye ahkam keser. Peki, acaba bu doğru mu? Veya nereye kadarı doğru, nereye kadarı yanlış?

Magazinci olmama rağmen ben bugüne kadar çok ünlü bir kadın oyuncunun “Bu sektörde yer edinmek için bazı tavizler verdim” dediğini duymadım. Kaldı ki böyle bir şeyi yaşamış olsa dahi bunu söyleyebilmek çok büyük cesaret ister.

Kimseyi zan altında bırakmak istemesem de benim şahsi düşüncem şöhret uğruna birçok tavizin verildiğinden yana. Bir dönem Yeşilçam’da çalıştım. Küçük bir rol için kendisini pazarlayan ve sunan birçok insan gördüm. Pazarlamak derken kastettiğim etini pazarlamak. Alacağı küçük bir rol ile kendisine şöhret kapısını aralayacağını düşünerek.

Bir de bunun yanında şu yönetmene gittim ama adama taviz vermediğim için işi alamadım diyenler var. Peki madem bu yönetmen öyle zihniyette bir yönetmense onun yerine o rolü alan kadın taviz mi verdi? Kafada deli sorular. Neresinden bakarsanız bakın içinden çıkamayacağınız türden bir konu.

“Ateş olmayan yerden duman çıkmaz”

Atalarımız “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” derken boşa dememişlerdir diye düşünüyorum. Şöhret için taviz verilmiyorsa o zaman neden yüzlerce filmde bu konu işlenmiştir. Neden bu tarz karakterler filmlerde canlandırılmıştır?.

Sadece ülkemizde değil, dünya sinemasında da şöhret uğruna yönetmene soyunan, yapımcısına soyunan ve beraber olan kadın karakterleri sinemalarda, evlerde televizyonlarımızdan izliyoruz. Bu kadar çok işleniyorsa altında bir gerçek vardır.

Elinizdeki proje gerçekten çok iyi bir projeyse bu projede örnek Ayşe oynamış veya Fatma oynamış çok değiştirmez. Zaten projeniz iyidir, kadronuz da iyidir. Orada rolü ha Ayşe’ye vermişsiniz ha Fatma’ya. Birisi oynarken proje tavan yapmayacaksa, diğeri oynadığında proje çökmeyecekse biraz da serde çapkınlık varsa gider size taviz vereni seçersiniz.

Toplum olarak cinselliğe açız

Benim kendi şahsi düşüncem birçok ünlü isim cinsel olarak taviz verdiği yönündedir. İçimden bir ses ayrıca nedense birçok kişinin benim gibi düşündüğünü hissettiriyor. Cinselliğe aç bir toplumun bireyleri olduğumuz gerçeğini kabullenmemiz lazım. Gazete alıyorsunuz ve magazin sayfasını açtığınızda “…… adlı ünlü sanatçı sahnede frikik verdi!” İnternet sitelerine giriyorsunuz “…… adlı oyuncudan sınırları zorlayan dekolte”. Şimdi bu haberler okunuyorsa ve ilgi görüyorsa oturup bir dakika düşünmek lazım.

Bazen bir filmi, diziyi izlerken kadın oyuncunun dizide adeta sırıttığını düşündüğümüz olmuştur. Bunu düşündüğümüz anlarda da aklımıza ilk gelen şey o rolü hakkı ile almadığı olmamıştır?  Acaba neden beynimiz otomatikman bizi böyle düşünmeye zorluyor?

Ben defalarca şöhret uğruna tavizler verildiğini gözlerimle de gördüm ve tanık oldum. Bununla ilgili her iki taraftan neredeyse onlarca itiraf da duydum. Bana göre Türkiye’de bu çarkın sistemlerinden birisi diye düşünüyorum. Ama tabi ki kalkıp şu ünlü oyuncu şöhret olmak için şöyle taviz verdi diyemem. Dersem mahkemelerde sürüm sürüm sürünürüm.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.