Bir kadın neden ikinci kadın olur?

Bir kadın neden ikinci kadın olur?

Öncelikle konuya bir kadın neden ikinci kadın olur sorusunun cevabıyla başlayalım.

İkinci kadının bir adı “Kuma”

Ülkemizi ele aldığımızda bir kadının zorla ikinci kadın olur. Aslında zorla ikinci kadın olmaz, zorla ikinci kadın olması sağlanır. Günümüzde Anadolu’nun birçok yöresinde halen kuma kavramı denilen bir kavram vardır. Türk Dil Kurumu’na göre kuma kelimesinin anlamı, aynı erkekle evli olan kadınların birbirlerine göre adı, ortak olarak belirtilmiş.

Peki bir kadın mantık olarak kolay kolay evli olan bir erkekle evlenmek ister mi?. Burada aslında bir parantez açmak lazım. Anadolu’da birçok kadın aile baskısı sonucu bir adama ikinci eş olarak verilir. Burada parantezi kapatmak lazım. Yasal olarak zaten böyle bir evlilik söz konusu değildir. Tabi bunun kılıfı hazır. Nedir bu kılıf?. Tabi ki “İmam nikahı”.

Aile maddi olarak imkansızlıklar içindedir ve çıkış yolu kızlarını kendi maddi durumlarından daha iyi bir ailenin ferdine vermek. Yoksa bir baba ve anne neden durduk yere kızını elalemin adamına ikinci kadın olarak versin ki? Mantık olarak zaten bunun izahı yoktur.

İkinci kadının bir diğer adı “Aşk Kadını”

Bir kadın neden ikinci kadın olurun bir cevabı da aşktır. Kadın sevdiğine inandığı adamın evli olduğunu bile bile bunu kabullenir ve o adamın ikinci kadını olur. Toplumda bu tarz kadınlar neredeyse hiç hoş karşılanmazlar. Hatta toplum arasında sık sık kullanılan bir deyim vardır “Kadın, kadının en büyük düşmanıdır” diye. Kendi başına gelmesini istemediği bir şeyi başka bir kadına yaşattığı için bu deyim kullanılır.

Bu olayı masum olarak görenlerde vardır tabi ki!. Ama kime göre masum veya neye göre masumdur bu kadın? Bazı kadınlar gerçekten ikinci kadın olduklarını bilmeden, farkında olmadan ikinci kadın olurlar. Adam evli olduğu gerçeğini saklar, aşk başlar ve gerçek ortaya çıktığında kadın kendisini geri çekemez. Çünkü sevmiştir! Aşık olmuştur ve onsuz bir hayatı düşünemez. Evet belki bu tarz kadınlar için olayı biraz masum görmekte mahsur görmeyenler çok.

Çünkü aşk kapıyı çalmıştır. Kadın aşkta erkeğe oranla daha naiftir. Kalbi ile hareket eder, duygularına söz geçiremez. İçinden bir ses yaptığının yanlış olduğunu söylese de, bunu kabullenemez. Kendince dönüşü olmayan bir yola girmiştir ve onu götürdüğü yere kadar götürecektir.

İkinci kadının  bir diğer adı “Metres”

Bir kadın neden ikinci kadın olurun bir başka boyutu kadının kendi menfaatleri için bunu yapmasıdır. Nazik olmayan bir dille bunu dile getirmek istersek “Metres” kelimesi buna uygundur. Kadın lüks içinde yaşamak ister ve gider kendisine zengin bir salak bulur. Parasını yer, yaşamın keyfini sürer. Aslında burada “alan razı satan razı desek” daha doğru olur. Adam normal şartlarda kendisine sümüğünü dahi akıtmayacak bir kadına sahip olurken, kadın da hayatı boyunca çalışsa kazanamayacağı para ve lüksün sahibi olur.

Ama eminin yukarıda yazdığımız üç nedenden hangisi olursa olsun bir kadın ikinci kadın olmak istemez. Bizde hiçbir kadının ikinci kadın olmasını istemeyen insanlar topluluğunun bir parçasıyız.

Bir yanıt yazın