DOLAR 32,5200 0.19%
EURO 34,5703 0.05%
ALTIN 2.492,180,25
BITCOIN 20734850.94058%
İstanbul
21°

KAPALI

04:42

SABAHA KALAN SÜRE

Romantik Yatak Odaları Nasıl Dizayn Edilir?

Romantik Yatak Odaları Nasıl Dizayn Edilir?

ABONE OL
16 Ağustos 2022 18:36
Romantik Yatak Odaları Nasıl Dizayn Edilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günün tüm yorgunluğunu attığınız yatak odaları kimi zaman en özel anları yaşadığınız bir ortama dönüşebiliyor. Bundan dolayı bu odaların tutkulu ve sofistike bir görünümde olması gerekiyor. Romantik bir yatak odasına sahip olmak bir parça tutkuyu da beraberinde getirecektir. Elbette tam bu noktada birkaç tüyoya ihtiyacınız olacak.

Yatak Odası Renk Seçimi

Yatak odanızın ortamına biraz romantiklik katmak istiyorsanız, işe renk seçimiyle başlamalısınız. Yatak odanızın genel görünümünde kullanacağınız renkler, ortamın atmosferine yön verecektir. Bu yüzden renk paletinizde yer alacak renkleri ve tonları detaylıca incelemelisiniz. Ancak bu noktada sizlere birkaç tavsiyemiz olacak. En başta da belirttiğimiz gibi romantik bir ortam tutkuyu davet edecektir. Bundan yola çıkarak ilk renk tavsiyemiz “kırmızı olacaktır.

Kesinlikle parlak kırmızı ve tonlarını tercih etmeyin! Ancak daha mat tonlardaki bir kırmızı, yatak odanızın daha tutkulu bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır. Elbette duvar rengi kırmızı olan bir yatak odasında mobilya seçiminde daha dikkatli olmak gerekiyor. Burada her renge uyum sağlayan yatak odası takımları arasından birini tercih etmeniz en doğrusu olacaktır. Bu sayede yatak odası takımınızın kırmızı renkle bütünlük oluşturmasını sağlayabilirsiniz. Ama iddialı girişimlerde bulunmak istemiyorsanız, yatak odanızda mor ve pembe renklere de yönelebilirsiniz.

Yatak Odası Takımının Uyumu

Yatak odanızda hangi rengi veya renkleri kullanacağınıza karar verdiyseniz; geriye yatak odası takımınızın rengine ve tasarımına karar vermeniz kalıyor. Zaten yatak odalarının olmazsa olmazları olan mobilyalar, tercih edeceğiniz yatak odası takımında yer alacaktır. Bu açıdan yatak odası takımınızın yatak odanızın atmosferine ayak uydurması gerekiyor.

Yatak odanızda hem romantik hem de daha modern bir görünüm yakalamanız için yatak odası takımı rengi olarak; antrasit, beyaz ve krem renkleri arasından birini tercih etmelisiniz. Özellikle ön yüzeylerinde lazer kesim ve lazer işlemelerin kullanıldığı yatak odası takımı modellerini göz önünde bulundurarak bu renklerin hareketliliğinden faydalanabilirsiniz. Elbette yatak odanızın ihtiyacı olan mobilyalara karar vermek tamamen zevkinize kalmış.

Loş ve İddialı Bir Aydınlatma

Romantik ortamlarda en önemli detay aydınlatmadır. Romantik yatak odalarında hafif bir aydınlatmanın olması ortamın amacına daha uygun olacaktır. Kimi zaman yatak odalarında romantizmi canlandırmak maksadıyla kırmızı renkli aydınlatmalar tercih edilse de bu göz sağlığı için pek de önerilmemektedir. Yani aydınlatma veya aydınlatmaların loş olması yeterli olacaktır.

Yumuşak Dokulu ve Hoş Kokulu Nevresimler

Yatak odası dekorasyonunda genel ayrıntılar elden geçirildikten sonra son dokunuşunuz olan yatak nevresimine karar vermelisiniz. Çünkü yatak odanızı romantik bir ortama dönüştürürken yumuşak dokularda bir nevresime sahip olmanız gerekiyor. Bu sayede atmosferin havasına cazibe de eşlik edecektir.

Saten ve ipek gibi yumuşak dokulu kumaşlardan üretilen nevresimler, yatak odanızın hissiyatına derinlik kazandıracaktır. Ancak nevresim takımlarında doğal kumaş olarak tanımlanan keten ve pamuk dokulu nevresimleri de tercih edebilirsiniz. Elbette bütçenize ve zevkinize göre nevresim takımlarını tercih edebilirsiniz. Ama saten ve ipek gibi aşırı yumuşak dokulu kumaşların, ruh haline olumlu etkisinin de farkında olmak gerekiyor. Bu açıdan yatak odanız için tercih edeceğiniz nevresim takımı da ortamın havasına ayak uydurmalıdır.

Romantikliğin Simgesi Olan Aksesuarlar

Romantik ve tutkulu yatak odaları denildiğinde akla ilk gelen aksesuarlar arasında “mumlar” ön plana çıkmaktadır.

Yatak odanız için güzel kokulu ve farklı renklerde mumlar satın alarak ortamı daha ateşli hâle getirebilirsiniz. Çünkü mumların hem canlandırıcı hem de romantik atmosferi destekleyici etkileri bulunmaktadır. Eğer mumlardan hoşlanmıyorsanız, zarif tüller de kullanabilirsiniz. Ancak yatak odanızda romantik bir hava oluştururken aksesuarların az olması da önemli bir detaydır.

Yatak odanızı romantik hâle dönüştürmek işte bu kadar kolay. Sizler de yatak odanızın canlılığa ihtiyaç duyduğunu düşünüyorsanız, bahsetmiş olduğumuz detayları göz önünde bulundurarak harika bir atmosfer yaratabilirsiniz. Şimdi Gündoğdu Mobilya yatak odası takımı modellerine göz atarak yatak odanızın dekorasyonu için bir başlangıç yapın!

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.