DOLAR 32,3346 0.25%
EURO 35,0788 -0.16%
ALTIN 2.302,071,09
BITCOIN 22767660.55838%
İstanbul
19°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Ressam Yalçın Gökçebağ “Geçmiş Uzun Sürer” adlı sergisini sanatseverlerle buluşturdu

Ressam Yalçın Gökçebağ “Geçmiş Uzun Sürer” adlı sergisini sanatseverlerle buluşturdu

ABONE OL
27 Nisan 2022 16:18
Ressam Yalçın Gökçebağ “Geçmiş Uzun Sürer” adlı sergisini sanatseverlerle buluşturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ressam Yalçın Gökçebağ’ın “Geçmiş Uzun Sürer” başlıklı sergisi, 26 Nisan Salı gününden itibaren Kibele Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. 23 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek sergide sanatçının farklı dönemlerine ait eserleri yer alacak.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Öğretmenlik yaptığı yıllarda Anadolu yaşamını, insanını ve doğasını gözlemleme imkânı bulan Gökçebağ, tanık olduğu güzellikleri özümseyerek tuvalleri aracılığıyla bizleri büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. 60 yılı aşkın sanat hayatı boyunca ürettiği eserlerinde artık kaybolmakta olan kırsal yaşamı sanatının gücüyle birleştirerek gelecek kuşaklara kültürel bir mirası emanet ediyor.

İbrahim Karaoğlu şu sözlerle anlatıyor Yalçın Gökçebağ’ı:

“Yolculuğu çocukluğuna… Hafızası var her resminin; oradaki imgelerle tanımlıyor kendini. Farklı yaşam formlarının çeşitliliğiyle varsıllaşmış ve doğayla arasındaki içgüdüsel bağın odağı olmuş çocukluk cennetini gölgeleyen modern kentlerin dayattığı mutsuzluğa karşı pusulası çocukluğu. Her resminde geçmişin izlerinden dolanıyor yollar; eski seslerin, renklerin, nüansların, hatıraların içinde. Hatıraları ve hayalleri iç içe geçiyor resimlerinde; çocukluğunun büyülü cennetini yeniden inşa ediyor. Eskimeyen sevinçlerle kutsuyor hayatı. Başı ve ortası uzun bir hikâye Yalçın Gökçebağ’ın resimlerinin, sonu yok; geçmiş devam ediyor hâlâ…

Yalnızca çocukluk mekânlarını çizen, ‘daüssıla’ bağımlısı bir ressam değil Yalçın Gökçebağ; pitoresk bir duyarlılıkla her yöresini çizdi Anadolu’nun. Ergin Günçe’nin en çok sevdiğim şiirinin adını ödünç alıp betimlersem ‘Türkiye Kadar Bir Çiçek’ Yalçın Gökçebağ’ın retrospektif sergisindeki resimleri.”

 

Sanatçı hakkında:

1944 yılında Denizli’de doğdu. 1957’de İstanbul’da açılan Çapa İlk Öğretmen Okulu Resim Semineri’ne katılan Yalçın Gökçebağ, 3 yıl Malik Aksel ve İlhami Demirci’den temel resim bilgileri aldı. 1961’de Denizli Şirinköyü’ne öğretmen olarak atanan sanatçı, 1 yıl öğretmenlikten sonra 1963’te girdiği Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1966 yılında Akşehir İlk Öğretmen Okulu’na resim öğretmeni olarak atanan ressam, 1970’te İzmir’de öğretmenlik yaptı. 1971 yılında TRT’de kameraman olarak çalışmaya başladı. 1990 yılından bugüne kadar ODTÜ Güzel Sanatlar Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam eden Gökçebağ, 17’si yurt dışında olmak üzere toplam 70’e yakın kişisel sergi açtı, çok sayıda karma sergiye katıldı. 6 yarışmalı sergide ödül kazanan sanatçının ödülleri arasında, DYO Resim ve Heykel Ödülü, Devlet Resim ve Heykel Başarı Ödülleri sayılabilir. Sanatçı çalışmalarını Ankara Armoni Sanat Galerisi’nde yer alan atölyesinde sürdürmektedir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.