Resident Alien dizisi tanıtım ve eleştirisi

Resident Alien hem bilim-kurgu hem komediyi mükemmel harmanlamış bir dizi olarak bizleri bekliyor...

Resident Alien dizisi tanıtım ve eleştirisi

Üç senarist, üç yönetmen

Bu yazımda da BeIN CONNECT’te yayınlanan bazı dizileri kısaca tanıtacağım. İlk tanıtacağım dizi Resident Alien. Evet adından da anlaşılacağı üzerine bir uzaylıyı anlatan bir dizi. Dizinin senaryosunu Chris Sheridan, Peter Hogan ve Emily Eslami üçlüsü yazarken ne ilgin tesadüftür ki Davdi Dobkin, Jay Chandrasekhat, Robert Duncan McNeill üçlüsü tarafından yönetilmiş. Yani üç senarist ve üç yönetmen.

Alan Tudyk uzaylı Harry karakteri ile diziyi alıp götürüyor

Dizinin başrollerinde Star Wars :Rouge One, I, Robot, Serenity gibi bir çoğumuzun izlediğini düşündüğüm filmlerde de başarılı bir performans sergileyen usta oyuncu Alan Tudyk gibi bir isim var. Dizide Pandemic, The Scribbler, gibi gizem ve Extracted gibi dram filmlerinde oynayan Sara Tomko ile Corey Reynolds, Alice Wetterlun ile Levi Fiehler gibi isimler rol almışlar.

Resident Alien dizisinin konusu

Öncelikle bu dizinin “Dark Horse” adlı bir çizgi roman uyarlaması olduğunu belirtmeden geçmeyeceğim. Dizimiz aslında tam olarak bilim-kurgu ve komedi karışımı bir şey. Dizimizin kahramanı Harry adlı bir uzaylı gemisiyle birlikte mecburi bir gizli görev için dünyaya gelirken uzay gemisiyle ABD’nin Colorado eyaletinde küçük bir kasabaya düşüyor.  Harry dünyaya bir görev için mecburi olarak gönderilmiş bir uzaylıdır. Tabi görevinin ne olduğunu söylememe sanırım gerek yoktur.

Dünyayı ele geçirmek için dünyaya gönderilen uzaylı Harry Colorado’ya düşer düşmez bir doktoru öldürerek onun bedenine geçer. Ama mümkün olduğunca kasaba halkında uzak ve sade bir yaşam sürerken dünya ve insanlar hakkında araştırmalarını yapmaktan da geri kalmaz. Harry yavaş yavaş dünyayı anlamak isterken bu anlar çok komik bir şekilde meydana geliyor. Dizinin ilk bölümünde “Evrende zeka için bir sıralama olsaydı insanlar tam kertenkelenin altında olurlardı” şeklinde bir ifade kullanılarak Harry’in geldiği yerdeki zeka seviyesini üstü kapalı ifade ediyor.

Dizi her ne kadar bilim-kurgu içerikli de olsa komedi seviyesi de üst düzeyde. Tabi bu arada Harry karakterini canlandıran Alan Tudyk müthiş bir performans sergiliyor. Bunu belirtmeden geçemeyeceğim. Harry’nin aslında bir uzaylı olduğunu ve gerçek yüzünü sadece küçük bir çocuk görüyor. Ve o andan itibaren Harry’nin hayatı alt üst oluyor. Tüm bunların üstüne kasabada işlenen bir cinayet sonrasında Harry kasabanın tek doktoru olarak artık insanlarla iç içe yaşamak zorunda kalırken bir yandan da dünyayı yok etmeli mi yoksa insanlar kurtarılmaya değer mi ikileminde kalıyor.

Resident Alien keyifle izlenecek bir dizi

Bana göre Resident Alien keyifli bir dizi, sıkılmadan izleyebileceğiniz ve sizi gülümsetecek bir dizi. Dizinin ikinci sezonunun onayını aldığını sanırım söylemeye gerek yok. Zira yayınlandığı tüm ülkelerde dizi meraklılarından büyük bir beğeni almıştı.

İlk sezonu 10 bölümden oluşan Resident Alien adlı dizi bizim ülkemizde yapılan diziler gibi 2 saat 10 dakika filan sürmüyor. Her bölüm ortalama 42 dakikadan oluşurken bir bakmışsınız ki bir nefeste dizinin yarısı bitmiş.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın