Club Marvy’de multidisipliner sanat galerisi ve residency programı olarak hayata geçen Atelier Marvy, 30 Haziran-31 Temmuz tarihleri arasında Nadide Akdeniz’in yeni sergisi Flora’nın Büyüsü’ne ev sahipliği yapacak. Akdeniz’in doğayı kimi zaman her şeyi yutacak gibi ürkütücü ve tehditkâr, kimi zaman görkemli güzelliğiyle ehli ve çekici şekilde resmettiği eserleri Club Marvy misafirleri ile buluşacak.
Nadide Akdeniz’in resimlerinde yarattığı doğa kimi zaman her şeyi yutacak gibi ürkütücü ve tehditkar, kimi zaman görkemli güzelliğiyle ehli ve çekici, seyirlik ya da sığınaktır. Görülmeden görebilmenin gizemi ve cazibesine sahip olan bu manzaralar, aynı anda hem örten ve gizleyen bir perde hem de merak ve kuşku uyandırıp, bizi harekete geçirerek ötesine bakmamıza salık veren pencerelerdir. Botanik anlamına gelen “Flora”, Roma mitolojisinde bitkiler ve bahar tanrıçasına verilen isimdir. Nadide Akdeniz de resimlerinde evcil ile yabanıl olanın sınırında duran mitolojik bir habitat yaratır. Sanatçının florasındaki büyü, doğanın yüceliğine, ormanların tinsel enerjisine, çiçeklerin coşkulu güzelliğine hayran olmamızı hatırlatan bir senfoni, doğanın görsel bir şiiridir.
Sanat ve yerel zanaatı temel değerleri içerisinde sahiplenen Club Marvy, sezon boyunca Atelier Marvy çatısı altında değerli sanatçıların eserlerine yer veriyor. Yemyeşil doğası ile sakin bir lüks anlayışı sunan Club Marvy’de misafirler, sanatın farklı disiplinlerine dokunan eserler ile buluşuyor.
Nadide Akdeniz Kimdir?
1966 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü, Resim-Grafik Bölümünü bitirdi. Turan Erol, Adnan Turani ve Nevide Gökaydın’ın öğrencisi oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sanat Eğitimi Bölümünden lisans diploması aldı. Bir süre grafiker olarak çalıştı. Orta öğretim ve Yükseköğretim kurumlarında, 1975 ve 1980 yılları arasında İzmir Buca Eğitim Enstitüsü’nde, 1975’de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü hızlandırılmış eğitim programlarında öğretmenlik ve grafikerlik yaptı. İlk dönem resimlerinde, kent yaşamı ve insanlarına ilişkin eleştirel bir gözlem çerçevesinde, yer yer ironik öğeleri de içeren bir anlayış ağır basarken; 1990’lı yıllardan itibaren doğa ayrıntılarını fotogerçekçi teknikle yorumladığı yeni bir anlatıma yöneldi. Bu resimlerde titiz bir işçilik, mavi ve yeşil tonların egemen olduğu renkçi bir tutum dikkat çeker. Sanatçı, çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.