Red Notice film tanıtımı ve eleştirisi

Netflix ekranlarında seyircisi ile buluşan Red Notice filmini sizler için izledik ve yorumladık...

Red Notice film tanıtımı ve eleştirisi

Senaryosunu  Rawson Marshall Thurber’in yazdığı ve kendisinin yönettiği Red Notice adlı film Netflix ekranlarından sinemaseverlerle buluştu. Red Notice adlı filmde başlıca rolleri Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot ve Ritu Arya gibi isimler başrolleri üstlenirken filmin çekimleri ABD’nin Atlanta ve Georgia kentlerinde gerçekleşmiş.

 

Film kadrosu ve çekim yerleri hakkındaki kısa bilginin ardından filmin konusu hakkında biraz bilgi verelim istedim. Red Notice İnterpol tarafından dünyada en çok aranılan azılı suçlular için bir nevi kırmızı bülten.

 

FBI’ın en iyi profil uzmanlarından birisi olarak kendisini tanıtan John Hartley (Dwayne Johnson) dünyanın en iyi ikinci sanat hırsızı Nolan Booth (Ryan Reynolds)’un Roma’da bulunan Kleopatra’nın kırmızı yumurtasını çalacağını iddia ederek kırmızı yumurtanın sergilendiği müzeye İnterpol ile birlikte gider. Ve iddia edildiği gibi Nolan Booth kırmızı yumurtayı çalmak isterken engellenir ve Nolan Booth tutuklanır. Nolan Booth tutuklanır tutuklanmasına ama bu kez kırmızı yumurtayı başka bir sanat hırsızı olan seksi Bishop (Gal Gadot) çalar.

 

Ve macera başlar başlamasına ama bir anda farklı günlerde Nolan ile kendisini FBI’ın profil uzmanı olarak tanıtan John kendilerini aynı hapishanede bulurlar. Ve kısa bir süre sonra ikili tutuklu bulundukları hapishaneden birlikte kaçarak hem Bishop’tan intikam almak hem yumurtayı ele geçirmek için ortaklaşa harekete geçerler.

 

Filmin kısa özetini spoiler vermeden ancak bu kadar anlatabildim. Film bildiğiniz bir aksiyon filmi ve araya komedi serpiştirilmiş. Filmde benim dikkatimi çeken yegane konu Dwayne Johnson. Bana göre sadece kas yığınından ibaret olan bir oyuncunun bir çok filmde başrol almasına inanın çok şaşırıyorum. Film afişinde, filmin başlangıcında başrol oyuncusu olduğunu görüyoruz görmesine ama burada Ryan Reynolds’a büyük bir haksızlık yapılıyor.

 

Tabi bu arada seksi hırsız Bishop içinde bir satır açalım. Muhteşem fiziğini filmin birkaç karesinde cesurca sergilemekten kaçınmamış.

 

Filmin finalinde ciddi bir ters köşe yaşayacaksınız. Tabi bunu açıklarsam filmi izlemeniz için hiçbir sebep kalmayacağı için yazmıyorum. Film sadece aksiyon ve macera filmi sevenlere hitap ediyor. Ryan Reynolds harici kimseden ciddi bir oyunculuk beklemeyin. Bana göre vakit geçirmek ve biraz da Ryan Reynolds hatırına izlenebilecek bir filmden öteye bir şey değil…

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın