Netflix ekranlarında bir solukta izleyeceğiniz 5 film

Hafta sonunu evinizde ailenizle geçirecekseniz bu filmler size hoşça vakit geçirmenizi sağlayacaktır.

Netflix ekranlarında bir solukta izleyeceğiniz 5 film

Netflix neredeyse artık hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Bir çoğumuz Netflix’te yayınlanan birçok güzel film ve diziyi kaçırmış olabiliriz diye düşünüyorum. Bu yazımda Netflix’te izlemenizi tavsiye edeceğim 5 filmden kısaca bahsetmeye çalışacağım.

Rose İsland

İlk filmimiz Rose İsland. Filmin orijinal ismi “L’incredibile storia dell’Isola delle Rose“.  Adından da anlaşılacağı üzere bir İtalyan komedi-dram türünde bir film. Film mühendis olan Giorgio Rosa’nın 1970’lerde yaşamış olduğu gerçek hikayesine dayanmaktadır.

Filmin yönetmenliğini Sydney Sibilia yaparken Elio Germano, Matilda De Angelis, Keonardo Lidi gibi İtalyan sinemasının sevilen isimleri başrolleri paylaşmışlar.

Giorgio Rosa hayatının zor bir döneminden geçmektedir. Giorgio işinden kovulduktan sonra ailesinin kendisi ile konuşmamasını ve hayatının aşkını terk etmesine başa çıkmaya çalışır. Tam da bu dönemde hayatında imkansız gibi görünen bir düşüncesini hayata geçirmeye karar verir. Giorgio zorda olsa denizin ortasında kendi adasını inşa eder ve bu da yetmezmiş gibi bu adasını ulus olarak ilan eder. Bunun üzerine İtalya hükümeti Giorgio’nun adasını bir numaralı düşman olarak ilan eder. Olaylar bir anda hızla gelişmeye başlar.

Hush

İkici önereceğim film aslında benzerine çok sık rastlayacağınız korku gerilim türü bir film olan Hush. Genellikle sürükleyici olan filmleri izlemekten keyif alırım. Bu tarz filmlerde birçok mantık hatası da olsa bana büyük keyif veriyor.

Filmin yönetmenliğini Mike Flanagan yaparken başlıca rolleri Kate Siegel, John Callagher JR, Micheal Turocco ve Samantha Sioyan üstlenmiş.

Film Allah’ın bir ormanına yeni kitabını bitirmek için giden dilsiz ve sağır Maddie’nin üzerine kurgulanmış. Kitabını yazmakla uğraşırken Maddie’nin bilgisayarına gelen bir mesaj onu şoka uğratır. Mesajın hemen ardından kendisine mesaj gönderen katili görünce hayatta kalmak için çok zorlu bir mücadele vermeye başlar.

Filmin her anında acaba ne olacak, katilin sonraki hamlesi veya Madie’nin kafasında ne gibi planlar var diye sormadan seyredeceğiniz bir film.

Contratiempo

Üçüncü filmimiz 2016 yapımı bir İspanyol filmi olan “Contratiempo” Görünmeyen Misafir. Bir solukta izleyebileceğiniz suç ve gerilim tarzı olan bu filmi Oriol Paulo yönetirken filmde başrolleri Mario Casas, Ana Wagner, Jose Coronado ve Barbara Lannie üstlenmişler.

Adrian Dora ülkenin saygın bir işadamıdır. İspanya’da yılın başarılı iş adamı ödülünü alacağı bir dönemde sevgilisini öldürmekle suçlanır. Adrian kendisini savunması için adli konularda uzman olan Virginia ile tanışır ve ondan akıl alır. Adrian aslında olayın sevgilisi ile bir dağ otelinde iken sabah polis tarafından otel odasına yapılan bir baskın sonrasında sevgilisinin cesedi ile yakalanmıştır.

Virginia ve onun önerdiği avukat ile kendisini aklamak için Adrian büyük bir mücadeleye girerken film neredeyse her anında tempoyu canlı tutmayı başarıyor. Film neredeyse baştan sona sizi merak ve heyecan içinde tutarken ayrıca sizi birkaç kez ters köşeye yatırıyor.

I Care A Lot

Dördüncü filmimiz komedi, suç, gerilim tarzını bir araya toplamış olan Amerikan yapımı I Care a Lot. 2020 yapımı olan bu filmde senaryo ve yönetmenliğini J.Blakeson yaparken başlıca rolleri Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza GonzalesDianne Wiest gibi isimler üstlenmiş.

Filmimizin ana karakteri Marla Frayson kendi başına yaşayan  ve varisleri olmayan yaşlı zenginleri, kendisiyle işbirliği yapan bir huzurevine yatıraıyor. Bu kişiler hakkında aldığı raporlarla mahkemeye müracaat ederek onların mal varlıklarını kullanma hakkını alarak adeta bu kişilerin maddi varlıklarına çöküyor.

Ama günün birinde yanlış bir kurban seçiyor ve hayatı bir anda değişiyor. Kendi çapında bir mafya olan Roman Lunyov’unhem annesi hem de  gizli kasası olan  Jenefer Peterson’un mallarına çökmesi üzerine ikili arasında bir savaş başlıyor.

Film kalitesi ile tartışılmaz bir film. Oyunculuklar neredeyse tavan yapmış bir film olarak hemen göze çarpıyor. Ama filmin son kısımlarında ve finalinde hiç beklemeyeceğiniz bir sürprizle karşılaşmaya hazır olun.

 

Extraction

Bu yazımızın son filmi yönetmenliğini Sam Hargrave’nin yaptığı Chris Hemsworh ve Broyn Lerum’un üstlendiği Extraction filmi var.

Film silah kaçakçılarının olduğu bir dünyada piyon gibi kullanılan Tyler’ın üzerinde odaklanıyor.Tyler paralı bir askerdir ve kendisine Hindistanlı bir silah baronun kaçırılan 14 yaşındaki oğlunu evine geri götürmesi görevi verilir. Ama burada iki büyük sorun vardır. Çocuğu kaçıran Bangledeşli bir silah baronudur ve ülkede hem polis hem silahlı kuvvetlerini dahil her yeri kendisine bağlamıştır. İkinci büyük problem ise kaçırılan iş adamının sağ kolu fidye parası ödemeden çocuğu kendisi kurtarmak için harekete geçmiştir. Tyler çocuğu kurtarmıştır kurtarmasına ama çocuğu kurtardığı için adeta kilit altına alınan ülkeden çıkması hiç kolay olmayacaktır.

Film normal tempoda başlayıp ilerleyen sürelerde mermilerin havada uçuştuğu, aksiyonun bol olduğu ve her yerin kan gölüne dönüştüğü bir tarzda devam ediyor.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın