DOLAR 32,3703 0.15%
EURO 34,9665 -0.31%
ALTIN 2.323,980,21
BITCOIN 22800170.39872%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu’nun “Yabancı dil öğretmeni yetiştirme” adlı kitabı raflardaki yerini aldı
  • Magazin Name
  • Kültür-Sanat
  • Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu’nun “Yabancı dil öğretmeni yetiştirme” adlı kitabı raflardaki yerini aldı

Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu’nun “Yabancı dil öğretmeni yetiştirme” adlı kitabı raflardaki yerini aldı

ABONE OL
7 Ekim 2022 19:43
Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu’nun “Yabancı dil öğretmeni yetiştirme” adlı kitabı raflardaki yerini aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu’nun kaleme aldığı “Yabancı Dil Öğretmeni Yetiştirme” kitabında yabancı dil öğretimi kavramsal olarak geniş ve farklı açılardan ele alınırken; okurların durumu, çalışma şekilleri ve uygulamaları da dikkatli bir şekilde detaylandırılıyor. Kavramlar üzerine pedagojik, sistemsel ve uygulama açısından derinlemesine bir çalışma yapılan “Yabancı Dil Öğretmeni Yetiştirme”, öğrenilenlerin hayata geçirilmesi için hangi koşulların sağlanması gerektiğini ortaya koyuyor.

 

Bayraktaroğlu, kaleme aldığı bu kitapla “öğretici merkezli” olan eğitim türünün “öğrenici merkezli” olana doğru geçişi için çaba sarf ederken; yabancı dil öğretmeni yetiştirme meselesinin, öğrenici merkezli olarak ele alınması gerektiğini vurguluyor. “Yabancı Dil Öğretmeni Yetiştirme”; MEB, YÖK ve üniversitelerin Yabancı Diller Eğitimi bölümlerindeki öğretmen yetiştirme programlarına katkıda bulunmak üzere yapılan nokta atışlarıyla faydalı bir kaynak oluşturuyor.

 

Kitap Hakkında

Bu kitabı kaleme alırken temel amacımız MEB, YÖK ve üniversitelerin Yabancı Diller Eğitimi bölümlerindeki yabancı dil öğretmeni yetiştirme programlarına katkıda bulunmak ve bu alanda hâlihazırdaki durumumuzu, uluslararası nitelikli araştırma, çalışma ve uygulamaları da dikkate alarak gözden geçirmek olmuştur.

 

Oldukça kapsamlı bir açıdan ele aldığımız konuları, yabancı dil eğitimi ile ilgili olarak belirlenmiş bulunan amaç ve hedeflere de destek olmak amacıyla ilgililerin dikkatine sunuyoruz. Özü ve niteliği gereği, “öğretici merkezli” değil, bunun yerine “öğrenici odaklı” bir eğitim türü olan yabancı dil eğitimi için ve bunun üzerine kendini geliştirmek isteyen herkes için bu kitap, mesleki gelişimin nasıl edinilmesi gerektiği konusunda vazgeçilmez bir başucu kılavuzu olacaktır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.