Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu kimdir?

Ulusal ve uluslararası düzeyde yayımlanmış çok sayıda makalesi ve 8 kitabı olan Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu'nu kısaca tanıyalım.

Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu kimdir?

Talas (’61) ve Tarsus (’65) Amerikan Kolejleri’nde okuyan Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu daha sonra AÜ DTCF’de İngiliz Edebiyatı, Latince ve Osmanlı Tarihi alanlarında lisans eğitimi gördü. Akademik kariyerine ODTÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Beşerî İlimler Bölümü’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında öğretim görevlisi olarak göreve başlayan Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu daha sonra İngiltere Leeds Üniversitesi’nde “Dilbilim ve İngiliz Dili Öğretimi” alanında yüksek lisans, Londra Üniversitesi Eğitim Enstitüsü’nde Eğitim Bilimleri Yeterlilik Diploması alarak aynı kurumda Uygulamalı Dilbilim ve Yabancı Dil Eğitimi alanında doktora eğitimi gördü.

 

Cambridge Üniversitesi’nde uzun yıllar Uygulamalı Dilbilim, Türk Dili ve Kültürü alanlarında öğretim üyeliği görevinde buluan Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu, Cambridge Yabancı Diller Merkezi’nin (The Cambridge Centre for Languages, Sawston Hall) 22 yıl kurucu direktörlüğünü yürüttü. Bu arada, 1997 yılında yine Cambridge’de, Atatürk ilkeleri doğrultusunda Türk çocukları için Uluslararası Bakalorya Diploması veren “Uluslararası Türk Lisesi”ni kuran Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu, Türkiye’de Koç Lisesi ve Koç Üniversitesi’nin kuruluşlarında merhum Vehbi Koç’un eğitim danışmanlığını yürüttü. 2000 yılında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından “T.C. Devlet Üstün Hizmet Madalyası” ile taltif edildi.

 

2007 yılından beri Türkiye’de çeşitli vakıf ve devlet üniversitelerinde öğretim üyeliği ve üst düzey idarî görevler üstlenerek “Türkiye’de Dil Eğitimi” alanında incelemelerde bulunmaya devam eden Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu, ulusal ve uluslararası düzeyde yayımlanmış çok sayıda makalesi ve 8 kitabı vardır

Bir yanıt yazın