DOLAR 32,3709 0.15%
EURO 34,9618 -0.33%
ALTIN 2.324,020,21
BITCOIN 22760110.52148%
İstanbul
14°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Prof. Dr. Ahmet Türkçapar ve Berk Özler’in kaleme aldığı “Bariatrik Manifesto” kitapseverlerle buluştu
  • Magazin Name
  • Kültür-Sanat
  • Prof. Dr. Ahmet Türkçapar ve Berk Özler’in kaleme aldığı “Bariatrik Manifesto” kitapseverlerle buluştu

Prof. Dr. Ahmet Türkçapar ve Berk Özler’in kaleme aldığı “Bariatrik Manifesto” kitapseverlerle buluştu

ABONE OL
6 Eylül 2022 04:01
Prof. Dr. Ahmet Türkçapar ve Berk Özler’in kaleme aldığı “Bariatrik Manifesto” kitapseverlerle buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. Ahmet Türkçapar ile Berk Özler’in hazırladığı “Bariatrik Manifesto”, dünya genelinde her geçen yıl biraz daha artan obeziteyi ve bariatrik cerrahiye olan ilgiyi ele alıyor. Çözüm olmanın ötesinde yaşam şeklini değiştirmede bir aşama olan mide ameliyatları ve cerrahî müdahalenin ardından uygulanacak beslenme şekliyle ilgili merak edilen her şey “Bariatrik Manifesto” kitabında yer alıyor.

 

Şişmanlığın evrimsel kökenlerine inilen “Bariatrik Manifesto”da, ilk insanlardan günümüze kadar değişen yaşam şartları ve beraberinde her koşula uyum sağlamaya çalışan bedenin bir portresi çiziliyor. İlk avcılık aletlerinin kullanılmasından tarım ve sanayi devrimine kadar yaşanan süreçte yenen şeylerin nasıl değiştiği de gözler önüne seriliyor. Kitabın en dikkat çeken noktası ise sürüngen beyin ile entelektüel beyin arasında yıllardır süren amansız bir çatışmadan bahsedilmesi oluyor.

 

Son dönemlerde oldukça fazla gündeme gelen bariatrik cerrahideki ameliyat çeşitlerine yer veren “Bariatrik Manifesto”da Prof. Dr. Ahmet Türkçapar ve Berk Özler, ameliyat sonrasında tekrar kilo almayı önlemek için ipuçları da veriyor. Kitapta; Bariatrik Mutfak’ın geliştirdiği ve Uluslararası Obezite Cerrahları Federasyonu (IFSO)’nun Bariatrik Yemek Kitabı yarışmasında birinci olan tarifler de bulunuyor.

 

 

Kitap Hakkında

Bu bir diyet kitabı değildir!

 

Hayatında en az bir kere yüksek kilolara çıkmış kişiler için diyetlerin neden ve nasıl başarısız olduğunu, insanlık tarihinin son zamanlarına denk gelen obezojenik çevrenin evrimsel açıdan insan doğası ile uyumsuzluğunu, insanın entelektüel beyni ile hayvan beyni arasındaki bitmek bilmeyen amansız mücadelesini anlatmaktadır.

 

Bariatrik cerrahi geçirmiş ya da geçirmeyi düşünen kişilere yol göstermesi ve ilham vermesi dileğiyle…

 

 

 

Yazarlar Hakkında

Prof. Dr. Ahmet Türkçapar

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1987 yılında mezun olduktan sonra akademik hayatının bütün basamaklarını aynı üniversitede sürdürmüştür. Ülkemizde laparoskopik reflü ve obezite cerrahisinin öncülerindendir. Kurduğu Türkçapar Bariatrics Kliniği, Uluslararası Obezite Cemiyeti (IFSO) tarafından Mükemmeliyet Merkezi (Center of Excellence) olarak tescillenmiştir. Obezite ve reflü cerrahisi üzerine çok sayıda bilimsel makalesi ve konferansları mevcuttur.

 

Berk Özler

ODTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sanat ve müzik üzerine dersler verdi. İş Bankası Tasarım Bölümü’nün direktörlüğünü yaptı. Kurduğu Bariatrik Mutfak ekibi ile birlikte İspanya’da IFSO’nun açtığı bariatrik yemek yarışmasında dünya birincisi oldu ve “Bariatrik Masterchef” unvanına layık görüldü. EMCC Foundation’dan uluslararası geçerliliği olan mentorluk eğitimi ve sertifikası aldı. Türkçapar Bariatrics bünyesinde Bariatrik Mutfak kreatif direktörlüğü ve bariatrik mentorluk görevini sürdürmektedir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.