DOLAR 32,3781 0.14%
EURO 35,0491 -0.16%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 2271728-0.59687%
İstanbul
17°

AÇIK

16:45

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Pınar Bamyacı’nın , “41 İstanbul” temalı ilk sergisi sanatseverler ile buluştu.

Pınar Bamyacı’nın , “41 İstanbul” temalı ilk sergisi sanatseverler ile buluştu.

ABONE OL
15 Mayıs 2023 01:20
Pınar Bamyacı’nın , “41 İstanbul” temalı ilk sergisi sanatseverler ile buluştu.
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Pınar Bamyacı, “P.Unique _41 İstanbul” temalı ilk sergisi ile sanatseverlerden tam not aldı. Sanatçının farklı bir bakış açısı ile içindeki İstanbul’u yansıtan eşsiz eserleri ağırlıklı olarak nazar boncuklu figürlerden oluşuyor.

“M.Ö. 3300’lü yıllarda Mezopotamya’nın en eski şehirlerinden olan, bugün Suriye sınırları içinde yer alan Tell Brak’ta yapılan kazılarda ilk kez nazar boncuğunun izlerine rastlanıyor. O zamanki nazar boncuğu geometrik bir figürden ibaretmiş. Bugün bildiğimiz mavi boncuklar ise M.Ö. 1500’lü yıllarda Akdeniz bölgesinde ortaya çıkıyor. Kişinin dünyaya açılan penceresi gözdür ve göz her türlü, iyi ve kötü, düşüncelerin ilk çıkış noktası olarak kabul edilir. Bu yüzden bakışlardan, kötü gözlerden korunmak amacıyla emici özelliği olduğuna inanılan mavi renkli taşlar eskiden beri kullanıla gelmiştir” diyen Pınar Bamyacı nazar boncuğu figürünü mum, fincan, kase, kaşık gibi bir çok objede her biri birbirinden farklı uygulamalar halinde kullandığını belirtiyor.

“Eserlerimde ne tek bir renge ne de tek bir şekle sadık kalmadım. Hepsinde muhakkak bir farklılık olsun istedim. Nazar boncuğunun da farklı açılarda ve formlarda kullanmayı seviyorum” şeklinde konuşan Pınar Bamyacı sözlerine şöyle devam ediyor:

“P.Unique _41 İstanbul” temalı ilk kişisel koleksiyonumda hayvan figürlerini de aynı şekilde yer yer stilize ederek kullandım.

Heykel olarak at ve geyik yapmayı da çok seviyorum. Mumluklarda bunlardan da bazı kesitler kullandım. Hepsinde küçük veya daha geniş alan olarak altın yaldız tercih ettim.”

Hayvan figürlerini sıklıkla kullanıldığı P.Unique _41 İstanbul koleksiyonunda altın yaldızlı geyik figürlerinden oluşan vazo ve kâseler de sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Koleksiyonda öne çıkan bir diğer sanat eseri ise duvarda asılan kadın yüzleri oldu. Sanatçının “kadın” üzerine duygularını yansıtan, kadının yeni yüzyılda yeniden doğuşunu ve gerçek anlamda kendini buluşunu tasvir eden “doğum” serisinden de birkaç parça bu koleksiyonda sanatseverler ile buluştu.

Doğanın kaynaklarından bir bütüne düşüncesi ile ağaç dalları ve seramiğin buluştuğu seramik kaşık çatal setleri ise koleksiyonun en dikkat çeken eserleri olarak beğeni topladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.