DOLAR 32,3312 0.24%
EURO 35,0809 -0.14%
ALTIN 2.300,171,01
BITCOIN 22896801.31377%
İstanbul
19°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Op. Dr. Halil İbrahim Gökçek “Karın germe ameliyatı risklidir”

Op. Dr. Halil İbrahim Gökçek “Karın germe ameliyatı risklidir”

ABONE OL
15 Mayıs 2023 00:59
Op. Dr. Halil İbrahim Gökçek “Karın germe ameliyatı risklidir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İnternational Clinics kurucu ortaklarından Op. Dr. Halil İbrahim Gökçek; ‘’Fazla kilolardan arınmış, ince bir karın ve bel yapısı elbette ki her kadının vazgeçilmez arzusudur. Yıllar içinde geçirilen çoklu hamilelikler, hareketsiz bir yaşam tarzı veya değişken kilo alımları, karın ve çevreleyen bel dokusunda toparlanması zor kalıntılar bırakır. Karın derisi esnekliğindeki azalma, sarkma ve çatlaklara, kilo alımı ise şişkinlik ve yağlanmaya sebep olur. Uzun süreli, sabır ve irade gerektiren düzenli spor, diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri problemlerin azalmasına yardımcı olabilse dahi hızı ve etkinliği nedeniyle günümüzde tam karın germe işlemi bu sorunlardan kurtulmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu bir yöntemdir’’ dedi.
Op. Dr Halil İbrahim Gökçek; ‘’Çeşitli nedenlerle karın ve bel bölgesinde yağlanma ile birlikte, eşlik eden çatlaklar, deri fazlalığı, sarkma gibi sorunları olan kişiler karın germe ameliyatları için uygundur. 18 yaş altındaki kişilere ise yapılmasını tavsiye etmemekteyiz’’ diyerek uyardı.
İnternational Clinics kurucu ortağı Op. Dr Halil İbrahim Gökçek; ‘’Hastalarımızla öncelikle uygun bir hastalık öyküsü ve fizik muayene sonrası operasyonun tekniğini belirleyecek kriterler değerlendirilir. Anestezi doktoru tarafından operasyon açısından engel teşkil edebilecek durumlar denetlenir, gerekli kan tahlilleri yapılır. Ameliyatı etkileyebilecek kronik hastalıklar olması durumunda ek tetkik veya konsultasyonlar istenebilir. Herhangi bir kan sulandırıcı ilaç kullanımı varsa en az 1 hafta önceden kesilmelidir. Sigara kullanımı, bazı hastalarda yara iyileşme sürecini bozabilmektedir. Diğer kronik hastalıklar için kullanılan ilaçların kesilmesine gerek yoktur. Ameliyat öncesinde hastalara lifli ve yumuşak gıdalarla beslenmesi tavsiye etmekteyiz’’
Gökçek; Tam karın germe ameliyatı hastane ortamında ve genel anestezi altında yapılır. Ameliyat süresi ortalama 2- 2.5 saattir. Karın germe ameliyatında sıklıkla liposakşında yapılarak daha iyi bir sonuç almak ana hedefimizdir. İç çamaşırı altında kalacak şekilde yatay bir kesi yapılır. Tüm karın dokusu kaldırılır, karın kasları sıkılaştırılır, göbek deliği uygun pozisyona getirilir, fazla karın derisi ve yağı kesilerek atılır. Operasyon sonrasında fazla kanın tahliyesi için geçici olarak diren denilen ince borular meme altına yerleştirilebilir.
Ameliyat sonrası 4. saatte yemek yenilir ve hasta yatağından kalkarak yürümeye başlar. Karın bölgesindeki gerginlik nedeni ile hastanın belli bir süre eğik yürümesi gerekir. 1 – 2 gün sonrası hasta taburcu edilir. Ağrı düşünüldüğü kadar fazla değildir ve kullanılacak ağrı kesiciler yeterli yardımı sağlar. Hasta 1-2 gün sonra yıkanabilir. Karın bölgesinde oluşabilecek bir miktar ödem ve şişkinlik yaklaşık 2-3 hafta içinde geçer. Hasta yaklaşık 1 hafta içinde günlük yaşamına dönebilir. Ameliyat sonrası ilk 2-3 hafta karın korsesi kullanılması gerekir. Hafif egzersizler zaman içinde rahatlıkla yapılabilir.
Elbette her cerrahi girişimin kendine özgü komplikasyonları vardır. Bunlar nadir görülmekle birlikte, hastayı bilgilendirme amaçlı mutlaka hekimi tarafından hastaya anlatılmalıdır. Gelişebilecek erken ve geç dönem komplikasyonların hepsi için alternatif çözüm seçenekleri vardır. Geçici sorunlar; hassasiyet, ağrı, gerginlik hissi Erken dönem sorunlar; kanama, enfeksiyon, yara iyileşme problemleri Uzun dönem sorunlar; kötü yara izi, asimetriler, deride potluk ve estetik
Tam karın germe ameliyatlarının sonucu genel olarak kalıcıdır. Hamilelik süreci, kötü beslenme ve düzensiz yaşam tarzının bir miktarda olsa karın dokusunda gevşeme yaratması doğaldır.
Elbetteki her ameliyatta olduğu gibi size uygun cerrahiyi belirlemek ve doğru tedaviyi uygulamak için hekiminizle yüz yüze görüşerek karar vermek en uygunudur.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.