Pervin Özen kimdir?

Ülkemizi yurt dışında başarı ile temsil eden sanatçımız Pervin Özen kimdir?

Asker bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen ünlü ressam Pervin Özen küçük yaşlardan itibaren resme merak sardı. Öğrencilik yıllarında resme olan merakı hocaları tarafından keşfedilen ünlü ressam o yıllarda her fırsatta resimler yapmaya başladı.

1998 yılında Melih Havuç adlı ressamdan resim teknikleri ve dersleri alan Pervin Özen son 20 yıldır profesyonel olarak resim yapmaya devam ederken İstanbul Küçükyalı’da PERART adını verdiği  sanat atölyesini kurdu. Bu atölyesinde resme meraklı bir çok sanatçı adayına eğitimler verildiğini geçtiğimiz yıllarda Savaş Simitli ile dersler verilirken bu yılda Süleyman Çağlar’ın öğrencilerine dersler verdiği öğrenilmişti.

Pervin Özen Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak sanatçı belgesine sahip olup bugüne kadar 6 kişisel sergi açmış ayrıca yaklaşık 300’ün üzerinde karma sergiye katılmıştır. Başarılı ressamımız ayrıca Türk resmini Fransa, Yunanistan, Hollanda, Fas, Polonya, Malta, Ukrayna, İran, Bulgaristan ve Kıbrıs’ta katıldığı uluslararası sergilerde başarı ile tanıtmıştır.

Tüm bunların yanında ülke genelinde yapılan bir çok sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen sergilere destek amaçlı katılan ve burada elde edilen gelirleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında kurumlara bağışlayan Pervin Özen’in Avanos Güray Müzayede Salonu ve Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesinde eserleri bulunmaktadır. Başarılı sanatçı halen GESAM (Türkiye Güzel Sanat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) ve REKREASYON derneklerinin aktif üyeliğini devam ettirmektedir.

Pervin Özen evli ve 2 kız çocuğu annesi 4 torun sahibi olarak sanat hayatına aktif olarak devam etmektedir.

Bir yanıt yazın