DOLAR 32,3512 0.29%
EURO 35,1638 -0.01%
ALTIN 2.310,011,44
BITCOIN 22915673.34483%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:20

SABAHA KALAN SÜRE

  • Magazin Name
  • Diş sıkma rahatsızlığı hakkında bilmeniz gerekenler

Diş sıkma rahatsızlığı hakkında bilmeniz gerekenler

ABONE OL
21 Eylül 2019 19:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle son günlerde oldukça yaygınlaşan diş sıkma rahatsızlığı konusunda açıklamalarda bulunan Diş Hekimi Pertev Kökdemir diş sıkma rahatsızlığı konusunda açıklamalarda bulundu.

Pertev Kökdemir yaptığı açıklamalarda “ Diş sıkma durumu günümüzde öğrencilerde ve iş hayatında stres yaşayan kişilerde daha yaygın olduğunu, öğrencilerin özellikle sınav dönemlerinde yaşadığı sınav stresi yüzünden diş sıkma rahatsızlığı ile karşı karşıya gelmektedir. Diş sıkma rahatsızlığı her ne kadar geceleri görülen bir durum da olsa bazı kişilerde gün içinde de görülebilmektedir” dedi.

Açıklamalarına devam eden Pertev Kökdemir “ Diş sıkmak, dolgularda aşınmalara, diş minelerinde ve mevcut porselen restorasyonlarına ve dişlerde kırıklara yol açabilir. Aşırı diş sıkma yaşanması durumunda da çene eklemi içerisinde bulunan eklem sıvısının azalmasına sebep olur ve bu yüzden ağız açma da ağrılar ve çeşitli sorunlar görülebilir” diye ifade etti
Diş sıkma sorunun tedavisi hakkında da bilgi veren diş hekimi Pertev KökdemirDiş sıkma problemi yaşayan insanların yüz kaslarına yapılacak botoks işlemi ile diş sıkmaları azaltılabilir. Ayrıca diş sıkma problemini engellemek için hastanın ağız ölçüsüne uygun özel şeffaf plaklar vasıtası ile dişlere ve eklemlere verilen zarar azaltılabilir” dedi.

Diş sıkma tedavisini yaptırmayan kişilerin dişlerinde oluşan aşınmalardan dolayı mine tabakası yok olurken, bu durum aynı zamanda kişinin dişlerinin çürümesine ve enfeksiyona açık bir diş yapısına sebep olurken ayrıca estetik anlamda da hoş olmayan bir görüntü meydana gelir diyerek sözlerini tamamladı.

Kamil HIZER / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.