DOLAR 32,5418 0.11%
EURO 34,8431 0.02%
ALTIN 2.500,910,68
BITCOIN 20863501.07814%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:38

SABAHA KALAN SÜRE

  • Magazin Name
  • PAUSE 2020 filminin çekimleri 7 kıtada devam ediyor

PAUSE 2020 filminin çekimleri 7 kıtada devam ediyor

ABONE OL
14 Temmuz 2020 13:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Caner Gül’ün yaptığı başlıca rollerinde Mim Kemal Öke ve Kurtlar Vadisi adlı dizide 15 yıl boyunca rol alan Erhan Ufak ile İngiltere’nin tanınmış oyuncularından Bobby Davro gibi isimlerin üstlendiği Pause 2020 adlı sinema filminin çekimleri son hızla devam ediyor.

Filmde aklın sınırlarını zorlayan teknolojik gelişmeler ve yeni buluşlar ile insanoğlunun doğaya daha çok hakim olmasını sağlarken dijital savaşların zeminin hazırlanması anlatılırken filmin şu ana kadar 50 dakikalık bölümü tamamlandı.

Pause 2020 filminin en büyük özelliklerinden birisi de filmin yapımına 7 kıta ve 7 ülkede çekilmek üzere başlanmış olması ve şu ana kadar Toronto, Londra, San Francisco, Karadağ – Ulcinj, Mardin, Bolu, Adıyaman illerinde gerçekleştirilmiş, ilerleyen günlerde de filmin Avustralya ve Hindistan çekimlerinin hazırlıkları son hızla devam etmektedir.

Çekimleri yapılan ülkelerin seçkin oyuncularına da filmde roller verilirken filmin çekimlerinde yabancı oyuncuların rol aldığı bölümlerde İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Sırpça çekildi. Pause 2020 filminde Avustralya’da başlayan yangınlarda verilen gizli mesajları ve Nemrut’tan Ayasofya’ya uzanan gizemli bir mesajı global bir şekilde anlatılmaya çalışınılıyor.

Filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen Caner Gül yaptığı açıklamada “Dünya genelinde yaşanan pandemi dolayısıyla sinemaların kapalı olmasına rağmen projeyi dünya sineması piyasası üzerine planladım. Pandemi döneminde insanların son 2 yıla oranla televizyon ekranları karşısında 10 kat daha fazla zaman geçirdikleri tespit edilmiş. Film sektöründe yaşanan bu krizin geçici olduğunu düşünerek Türk sinemasını dünya sahnesine çıkarmayı planladım. Ülkemizde toplam sinema filmi bütçesinin 150 milyon dolar civarında olduğu ve bu rakamın ABD ve Asya kıtasındaki bir filmin bütçesine eş değer bir rakam. Türk yapımcılarının dış dünya ülkeleri ile ulusal bazda ortaklıklarla film sektöründe daha ileri seviyelere taşınabileceğine inanarak yeni içerikler üretmeye devam edeceğini” ifade etti.

Filmi hakkında da kısa bir açıklama yapan Caner Gül “PAUSE 2020 filmi, dünya üzerinde yaratılan korku imparatorluğu ve kimi zaman kadına şiddet, kimi zaman sentetik insan, kimi zaman yapay zekâ çeteleri üzerinden psikolojik teslimiyet kurmak isteyen küresel çetelerin varlığından toplumu bilinçlendirmek üzere hazırlanmaktadır. Yakın zamanda izleyici karşısına çıkacak olan PAUSE 2020 mutlaka izlenmeli” dedi.

Kamil HIZER / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.