Orçun Çıkmaz “Bronx” kimdir?

Orçun Çıkmaz “Bronx” kimdir?

Türkçe rap müziğin son dönemlerde büyük çıkış yapan isimlerinden birisi de “Bronx” takma adıyla bilinen Orçun Çıkmaz’dır. Orkun Çıkmaz hakkında hayranlarının tüm merak ettiği birçok sorunun cevabını bu yazımızda sizlere açıklayacağız. Orçun Çıkmaz (Bronx)’ın kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Orkun Çıkmaz kaç yaşındadır?

Orçun Çıkmaz 29 Mart 1992 doğumlu olup 32 yaşındadır.

Orçun Çıkmaz hangi burçtur?

29 Mart doğumlu olan Orkun Çıkmaz “Bronx” koç burcudur

Orkun Çıkmaz aslen nerelidir?

Gaziantep doğumlu olan Orkun Çıkmaz “Bronx” halen İstanbul’da ikamet etmektedir.

Orçun Çıkmaz kimdir?

Rap müzik dünyasının başarılı sanatçılarından biri olan Orçun Çıkmaz “Bronx” takma adıyla rap müzik dünyasına söz yazarı ve besteci olarak 2007 yılında ilk adımlarını atmış ve ilk amatör ses kaydını da 2008 yılında yapmıştır.

Daha lise yıllarında iken müzik ile iç içe yaşamaya başlayan Orkun Çıkmaz “Bronx” o dönemlerde “Team 342” adını verdiği Hiphop grubunu kurmuştur. İlk-orta ve lise eğitim hayatını memleketi olan ve doğduğu şehir Gaziantep’te tamamlayan Orkun Çıkmaz öğretim hayatına Gaziantep Üniversitesinde ön lisans ve Eskişehir Anadolu Üniversitesinde lisans programı olarak tamamlamıştır.

En büyük hobilerinden biri olan videograflık ve fotoğraf sanatçılığı konusunda kendisini geliştirmeye de karar veren Orkun Çetin “Bronx” üniversitenin son yıllarında Brand Of Fame yapım ve Orçun Ckmaz Medya reklam ajansını kurdu. Maddi yapıyı geliştirmeye çalıştığı bu süreçte bir süre Rap müzik icra edememiştir.

Daha sonra rap müziğine adım atarken kullandığı “Bronx” takma adını bırakıp Orçun Çıkmaz olarak değiştirerek “Bize Takıl” adlı teklisiyle yeniden dinleyicileriyle buluştu İlk teklisi ile yakaladığı büyük başarının hemen ardından “Kafalara Bak”.”Çukur”, “Zamansız”, “Geri Ver”, “Her Zerremi ve Farkına Var.. adını verdiği teklilerini çıkarmış ve halen aktif olarak müzik konusunda üretimler yapmaya ve konserler düzenlemeye devam etmektedir.

Bir yanıt yazın