Belkıs Özener kimdir?

Belkıs Özener kimdir?

Unutulmaz Yeşilçam filmlerinde birçok şarkıyı seslendiren müzik dünyamızın duayen isimlerinden Belkıs Özener’in kısaca hayatı ve biyografisi ;

Belkıs Özener kimdir?

Belkıs Özener Fatma Aras-Mehmet Özyenginer çiftinin kızları olarak 28 Mart 1940 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Türk Sanat Müziğinin kendisi gibi efsane olmuş isimlerinden Gönül Yazar ile kardeş olan Belkıs Özener’in ayrıca Belma isminde bir kız kardeşi daha vardır.

Bugüne kadar birçok Yeşilçam filminde yıldız oyuncuların şarkılarını seslendiren Belkıs Özener 2006 yılında da “Sahibinin Sesinden Yeşilçam Şarkıları” adlı albümü yaparak bu şarkılarını tekrar taçlandırmış ve müzikseverlerle buluşturmuştur.

Belkıs Özener nerelidir?

Yukarıda belirttiğimiz gibi Belkıs Özener doğma büyüme İzmirli olup anne tarafı Yugoslav göçmeni, baba tarafı ise aslen Erzurumludur.

Belkıs Özener kaç yaşındadır?

29 Mart 1940 doğumlu olan Belkıs Özener 84 yaşındadır.

Belkıs Özener hangi burçtur?

29 Mart doğumlu olan ünlü sanatçı Belkıs Özener Koç burcudur ve daha önceki röportajlarında da tipik bir koç burcunun tüm özelliklerini taşıdığını ifade etmiştir.

Belkıs Özener’in müzik kariyeri ne zaman başlamıştır?

Ablası Gönül Yazar’ın 1952 yılında radyo sınavlarını kazanması sonrası ablası ile birlikte Ankara’dan İstanbul’a taşınan Belkıs Özener kısa bir süre içinde ablasının da çalıştığı Zeki Duygulu, Radife Erden ve Alâeddin Yavaşça gibi Türk Sanat Müziğimizin duayen isimlerinden dersler almaya başlamış ve sonrasında katıldığı bir ses yarışmasında birinci olmuştur.

Yarışmada aldığı birincilik birçok organizatörün dikkatini çekerek henüz 14 yaşında iken Sabite Tur Gülerman’ın alt kadrosunda sahne ile tanıştı.

Profesyonel anlamda ilk sahne deneyimini 16 yaşında iken Tepebaşı Gazinosu’nda Perihan Altındağ’ın alt kadrosunda gerçekleştiren Belkıs Özener Rauf Köksalan ile dünyaevine girdikten sonra müzik çalışmalarına uzun bir süre ara vermiş ve bu evliliğinden Benek, Bengü ve Barkın adını verdikleri üç çocukları olmuştur.

Usta sanatçı yıllar 2021’i gösterdiğinde Benim Sesim Sinema adıyla, hiç yayınlanmamış Necip Sarıcıoğlu Arşiv kayıtları, Yeşilçam Şarkıları 19 Eser olarak müzik severlerin beğenisine sunulmuştur.

Belkıs Özener Kimleri Seslendirdi?

Yılların başarılı sanatçısı Belkıs Özener’in bugüne kadar sinema filmlerinde tam olarak kaç şarkı seslendirdiği tam olarak tespit edilememiştir. Ama bilindiği kadarıyla 100’den fazla Türkan Şoray, 300’den fazla Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Fatma Girik gibi oyuncuların filmlerinde onların kamera önünde söyledikleri şarkıları seslendirmiştir.

Bu şarkılara örnek vermek gerekirse bir çırpıda Fosforlu Cevriye, Sevemedim Kara Gözlüm, Damarımda Kanımsın, Adını Anmayacağım, Gözüm Sende, Nasıl Geçti Habersiz ve Gümüş Gerdanlık gibi şarkıları sıralayabiliriz.

Belkıs Özener için Mahfi Tözüm bir dönem katıldığı bir televizyon programında filmlerdeki seslendirmeleri kendisine mal ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunması üzerine Özener’in oğlu Barkın Köksalan Tözüm’ün bu iddiası ve suç duyurusuna “Bir yanlış anlaşılma olmuş. Annem dublaj sanatçısı değil, şarkı dublajı yapan biri. “Yeşilçam’daki kadınları ben konuşuyorum” demiyor, Ben şarkılarını söylüyorum” diyor.” şeklinde cevap vermiştir.

Belkıs Özener öldü iddiaları doğru mu?

Bugüne kadar sosyal medyada özellikle X’te Belkıs Özener’in öldüğüne dair söylentiler çıkmıştır. Bu söylentiler asla gerçeği yansıtmamaktadır. Kendisi halen 84 yaşında ve hayatını İstanbul’da devam ettirmektedir.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın