DOLAR 32,3854 0.2%
EURO 35,1054 -0.03%
ALTIN 2.324,860,25
BITCOIN 2283915-0.41476%
İstanbul
17°

AÇIK

16:45

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Operation Fortune : Ruse de Guerre film tanıtımı

Operation Fortune : Ruse de Guerre film tanıtımı

ABONE OL
6 Nisan 2023 00:05
Operation Fortune : Ruse de Guerre film tanıtımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu kez çekimlerinin büyük bir kısmının Antalya’da yapıldığı yönetmenliğini Guy Ritchie’nin yaptığı ve başrollerinde Jason Statham, Hugh Grant, Aubrey Plaza ve Cary Elwes gibi isimler oynamışlar.

 

Türkiye açısından daha film çekim aşamasında iken birçok haber yapıldı. Ama özellikle ekranların fenomen dizisi Yargı’nın başrol oyuncusu Kaan Urgancıoğlu ile birlikte Ozan Ayhan, Aksel Üstün gibi Türk oyuncuların rol alacağı açıklanırken ne hikmetse kimse Doğan Barış Yaşar isminden bahsetmemişti.

 

Neyse filmdeki Türk oyuncularımıza ve canlandırdıkları karakterlere daha sonra değineceğim. Bu filmde nasıl bir talihsizlik olduysa bilemiyorum ama vizyona gireceği tarih üç kez değişti. Ve sonunda film izleyicisiyle buluştu buluşmasına ama Jason Statham’ın en düşük gişe gelirini bu filmde yaşadı. Yani aslında film bir anlamda çakıldı diyebiliriz.

 

Film aslında bildiğimiz klasik Jason Statham filmi. Aksiyon üzerine kurulmuş, film bittiğinde konusu ne diye sorsanız izleyenlerin bir çoğu konusunu dahi söyleyemez. Tabi biz yine kısaca filmin konusundan bahsedelim.

 

Servet Operasyonu, dünya için büyük tehdit oluşturan yeni bir ölümcül silah teknolojisinin ticarileştirilmesini önlemek için zorlu bir maceraya atılan bir ajanın hikayesini konu ediyor. M16 ajanı Orson Fortune, dünya için büyük tehdit oluşturan yeni bir ölümcül silah teknolojisinin ticarileştirilmesini önlemek için uluslararası bir istihbarat ittifakı olan “Five Eyes” tarafından işe alınır. Bu süreçte CIA teknoloji uzmanı Sarah Fidel ile birlikte çalışmak zorunda bırakılan Fortune, zengin bir silah tüccarının izini sürmeye çalışırken dünyayı dolaşmak zorunda kalır.

 

Yılların Hugh Grant’ını böyle bir filmde izlerken zorlandım açıkçası. Romantik komedilerin unutulmaz isminin bir aksiyon filminde harcanıp gitmesine gönlüm elvermedi. Bu arada film aksiyon ama aksiyon sahnelerinin neredeyse tamamına yakını son yarım saate sıkıştırılmış.

 

Filmin Türkiye çekimlerinde ülkemizi olduğu gibi yani modern bir Avrupa ülkesi olarak göstermişler. Filmde Antalya çekimlerinde Kaleiçi’nde çekilen sahneler drone ile çekilmiş ve görsel olarak tatmin edici gözükse de bana göre çok kısa tutulmuş.

 

Şimdi gelelim zurnanın son deliğini. Film çekimlerinden önce böyle bir Hollywood yapımında oynayacak Türk oyuncular tanıtılırken bazı medya kuruluşları haberi manşetlerine taşıdılar. Ama kimse bu Türk oyuncuların rollerinin sadece bir-iki dakikalık olduğundan bahsetmedi. Veya basın kuruluşlarına haber servis edilirken kimse rolünün çok kısa olduğunu söylemedi veya söylemek istemedi. Üzülerek söyleyeceğim ama benim tabirimle Türk oyuncuların rolleri diyaloglu figüran rollerinin ötesinde değil. Tüm bunlara rağmen birileri hemen ciddi bir PR çalışmasına start verirken ve bunun için  Kaan Urgancıoğlu, Ozan Ayhan ve Aksel Üstün’nin isimleri ve resimleri kullanılırken Doğan Barış Yaşar unutuldu. Kaldı ki TRT Belgesel kanalında yayınlanan ve 16 ülkeye satılan ve bu ülkelerde en çok izlenen yapımlar arasında olan “Savaşın Efsaneleri” adlı belgeselde iki bölüm başrol oynamış bir Doğan Barış Yaşar’ın adının kullanılmamasını hala anlamış değilim.

Kamil Hızer / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.