Onur Akay siyasete mi atılıyor?

Onur Akay siyasete mi atılıyor?

Magazin gündemine damga vuran haberlerinin yanı sıra Türk sanat müziği sanatçısı olan Onur Akay, yerel seçimlerde aday adayı olmaya hazırlanıyor.

Onur Akay, Kendisini arayan siyasi partiyi ve yaptığı görüşmeyi anlatarak, konuyu hayranlarına danıştı.

Akay şunları söyledi:

“Dün bir teklif aldım ama henüz önce siz gönül dostlarıma sormam gerekiyor. Sizlerden gelen yorumları değerlendirip bir karar vereceğim. Dün, Türk Sanat Müziği Günü’nü kutlarken telefonum çaldı…”

“DYP GENEL BAŞKANI ARADI”

“Telefonun diğer ucunda, Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz ve DYP Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Perran Yeşeren vardı. Kendilerinden bana gelen teklif, 33 senedir yazlığım olan Akçay’ın bağlı bulunduğu ilçe ile ilgiliydi. Benim, Balıkesir’in Edremit İlçesi’nden, DYP’den Belediye Başkan Adayı olmamı arzu ettiler…”

“AKLIMA FATMA GİRİK GELDİ”

“Dün gece bu konuyu uzun uzun düşündüm. Aklıma hep efsane sanatçımız rahmetli Fatma Girik geldi. Sonra büyük sanatçılarımızı aradım, onlara da danıştım…”

“5 DÖNEM KOLTUKTAN İNMEM”

“Aslında bir sanatçı gözüyle bakınca, insan Türkiye’nin her yerini “Eskişehir” ilimiz gibi görmek istiyor. Hani aday oldum ve tesadüfen kazandım diyelim, sanırım 5 dönem o koltuktan inmem!”

ONUR AKAY KİMDİR

Onur Akay 28 Nisan 1977 yılında Ankara’da doğdu ve 46 yaşındadır. Onur Akay, Türk sanat müziği ses sanatçısı, bestekâr, şair, yazar, sunucu ve oyuncudur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Musikisi Nazariyatı bölümünde altı yıl okudu ve Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Ses Eğitimi bölümünü bitirdi.

MESAM üyesi olan Onur Akay, Türk musikisinde İsmail Hakkı Özkan ve Necdet Varol başta olmak üzere, birçok nazariyatçının kabul ettiği Müstear’lı Nikriz, Müstear’lı Hicaz, Zirgüle’li Pençgâh isimlerini verdiği üç bileşik makam buldu, terkip etti ve takım besteledi. Ayrıca bulduğu makamları, bestelediği örnek eserleriyle tanıttı.

Bir yanıt yazın